Michal Kvasnica
10. května 2020 • 14:30

Tisíce Ostravanů na Spartě a na Hané! Baník bude streamovat pro mládež

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Baníku si mohou po šestnácti letech připomenout, jaké byly dva nejslavnější venkovní zápasy z mistrovské sezony. Podzimní remízu na Letné 1:1 a výhru 1:0 v Olomouci, která definitivně orazítkovala prvenství, uvidí ti, kdo si zakoupí virtuální vstupenku. Výtěžek opět poputuje na ostravskou mládež. „Já si jich pár koupím,“ slibuje Pavel Besta, pamětník obou duelů a tehdejší stoperská opora.



Nedávno Baník streamoval utkání se Spartou (3:2) z roku 2003, výtěžek na mládež činil 200 tisíc korun.

„Když jsme se teď s celou rodinou dívali na památný zápas, kdy Baník porazil Spartu, byl jsem nadšený! V ostravské základní sestavě proti velkoklubu bylo pět hráčů do 21 let, se kterými jsem toho dost prožil: Laštůvka, Bystroň , Besta, Lička či Svěrkoš ,“ pochvaluje si akci Slezanů Verner Lička, klubová legenda.

Další dva duely přicházejí na program nyní. Jako první se v pondělí 11. května večer odvysílá zápas na Letné z podzimu 2003, kdy na Spartu vyrazilo až čtyři tisíce ostravských fanoušků. Domů si odvezli cenný bod za plichtu 1:1 a udrželi svůj náskok v čele tabulky.

„Byli jsme tam doma, tisíce lidí nám fandilo. Něco takového na Spartě asi nikdo z mimopražských klubů nezažil. Tehdy naši fanoušci Letnou úplně ovládli, díky nim jsme snad ani nemohli prohrát,“ vzpomíná na klubovém webu tehdejší obránce Pavel Besta.

O týden později pak Baník bude streamovat zápas v Olomouci, kde díky gólové hlavičce Reného Bolfa definitivně stvrdil titul. Oslavy začaly.

Vstupenky za 50, 80 či 500 korun (VIP) jsou v prodeji na portálu Ticketlive.cz a platí na oba streamy. Permanentkáři budou mít přístup zdarma.

„Já si pár vstupenek koupím, mládeži Baníku je potřeba pomáhat,“ uzavírá Besta.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Baroš: Tělo mi začíná říkat stop. Bez diváků ale končit nechce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud