Vitamin D možná snižuje smrtnost na COVID-19 o POLOVINU

Mike Adams

Už tři měsíce klademe našim čtenářům na srdce, aby přijali rozumné výživové strategie, které podpoří jejich imunitní funkce a ochrání je proti koronaviru. Nyní na Severozápadní univerzitě (Northwestern University) proběhla studie, díky níž se zjistilo, že u pacientů s vyšší hladinou vitaminu D je nižší pravděpodobnost úmrtí na covid-19.

Na druhé straně při nedostatku vitaminu D podstatně více hrozí rozvoj vážných příznaků a komplikací vedoucích ke smrti.

Studie vyšla na medRxiv a jmenuje se „Potenciální role vitaminu D při potlačení cytokinové bouře a souvisejícího úmrtí pacientů s COVID-19“.

Vědci využili data o pacientech s koronavirem z různých zemí včetně Velké Británie, USA, Číny, Francie, Itálie a Jižní Koreje. U pacientů s nejnižší hladinou vitaminu D se vyskytovalo nejvyšší riziko vážných komplikací, jako je cytokinová bouře – imunitní reakce, která vede k rychlému úmrtí.

„Zaznamenali jsme významnou korelaci s nedostatkem vitaminu D,“ řekl autor studie Vadim Backman.

V závěru studie stojí: „Z našich zjištění vyplývá, že vitamin D může snížit vážnost onemocnění COVID-19 tím, že u pacientů potlačuje cytokinovou bouři.“

Autoři studie obezřetně poznamenávají, že by se vitamin D neměl považovat za žádný zázračný lék na covid-19 a že je potřeba provést další výzkumy, které tento vztah potvrdí.

Studii se rovněž věnoval server StudyFinds.org, který vysvětluje:

Všechna data využitá pro tuto studii byla veřejně dostupná a hloubková analýza odhalila korelaci mezi hladinou vitaminu D a cytokinovými bouřemi (druh hyper-zánětu vyvolaného nadměrně aktivním imunitním systémem). Zaznamenán byl i vztah mezi vitaminem D a úmrtností pacientů s onemocněním COVID-19.

Výzkumný tým se tedy domnívá, že vitamin D pomáhá proti COVIDu-19, protože zároveň podporuje existující imunitní reakce a brání tomu, aby se ty stávající zvrhly.

„Naše analýza ukazuje, že dost možná snižuje smrtnost na polovinu,“ uvádí Backman. „Nebrání pacientovi chytit virus, ale u nakažených snižuje riziko komplikací a může předejít úmrtí.“

Nicméně je jasné, že nedostatek vitaminu D škodí a snadno ho lze vyřešit vhodnou suplementací. To může být dalším klíčem k ochraně zranitelných částí populace, jako jsou Afroameričané a senioři.

Proč vládní představitelé nezačali doporučovat užívání vitaminu D či zinku?

Jestliže nějaký výzkum takto jasně ukazuje drastický pokles smrtnosti díky snadno dostupnému, levnému a velmi bezpečnému doplňku, nabízí se otázka, proč oficiální místa nedoporučují výživu jako způsob ochrany veřejného zdraví, když už se snažíme znovu rozjet ekonomiku?

A co je ještě horší, proč guvernéři zakazují lidem chodit na pláž, kde by se jim v organismu díky blahodárnému slunečnímu světlu vytvářel vitamin D? V tom je krása vitaminu D: vaše tělo si ho vytvoří zdarma a samo, ale ne když budete zavření v domácím vězení, což je, jak se zdá, součást velkého plánu na hromadné utrpení a smrt.

Prezident Trump tvrdě prosazuje výrobu 300 milionů dávek vakcíny do konce roku, ale naprosto vůbec se nezmiňuje o vitaminu D a zinku. Tato řešení by právě teď mohla zachraňovat životy a ani nejsou potřeba měsíce (či roky) testování, protože obojí je co do bezpečnosti a účinnosti ověřené lety a obojí je neuvěřitelně dostupné.

Správná odpověď je samozřejmě ta, že Big Pharma nechce, aby byli lidé zdraví díky životosprávě. Bude radši, když budou lidé nemocní; když budou toužebně očekávat vakcínu nebo nějaký předražený medikament, který funguje jen horko těžko (jako remdesivir, který žádné životy nezachraňuje).

A jelikož mají farmaceutické společnosti pod palcem jak Bílý dům, tak technologickou lobby a medicínské fakulty, nemá nikdo z odpovědných chuť riskovat jejich hněv tím, že bude doporučovat bezpečné, jednoduché, levné výživové doplňky, vedle nichž by nakonec farmaka a vakcíny mohly vypadat jako staromódní, humpolácké řešení.

Jak vidíte, plán Big Pharmy vyžaduje, aby byli Američané zamčeni doma, dokud nebude vakcína – a dokud se americká ekonomika nepoškodí natolik, že už nepůjde opravit.

Trump by měl vládě nařídit výrobu doplňků s vitaminem D a zinkem, které pak dostanou všichni občané

Z těchto důvodů jsem vyzval vládu, aby nechala vyrábět doplňky, které mohou pomoci předcházet koronavirovým infekcím, a rozdala je lidem. Za zlomek hodnoty mnohabilionové finanční výpomoci, kterou už federální vláda zaplatila, by mohla obstarat vitamin D, zinek a vitamin C pro celé obyvatelstvo.

Náklady na zdravotní péči by prudce poklesly a Big Pharma by přišla o stovky miliard dolarů díky tomu, že by méně lidí dostávalo nemoci a chronické choroby, jimž lze předcházet výživou. Přesně proto ti, kdo jsou u moci, vždycky zhatí jakýkoli plán na udržení zdraví obyvatelstva. Zdravý národ nepotřebuje Big Pharmu, jenže právě ona zajišťuje peníze na kampaně zkorumpovaným zákonodárcům. Farmaceutický kartel také poskytuje zkorumpovaným mainstreamovým médiím 70 % zisků z reklamy – z tohoto důvodu média neúnavně útočí na přirozené způsoby léčby, zatímco propagují toxické, velice ziskové medikamenty na předpis a vakcíny.

Aby se kolo pořád točilo, musí zůstat lidé doma, zavření a nemocní. Proto Twitter, YouTube, Facebook a Google (a jiné platformy) cenzurují znalosti o výživě.

A je to i jeden z důvodů, proč všude zakázali mě: protože desítky let propaguji výživu a přirozenou prevenci nemocí, což farmaceutické giganty stojí stovky milionů dolarů na ušlém zisku.

Zdroj

1 komentář: „Vitamin D možná snižuje smrtnost na COVID-19 o POLOVINU

Napsat komentář