Hlavní obsah

Soutěž podporuje oživení turistiky v brdském regionu

Novinky, Zdeněk Fekar

Ještě celý týden můžou turisté, cyklisté a golfisté soutěžit o pobytové poukazy do hotelu Pod Kokšínem v jižní části Brd. Stačí poslat fotku z výletu v roušce.

Foto: Zdeněk Fekar

Ubytování Pod Kokšínem má tradici, už v patnáctém století tady stál zájezdní hostinec.

Článek

Soutěž je součást aktivit podporujících oživení turistiky v brdském regionu.

I když se karanténní opatření pomalu uvolňují, je jasné, že letošní sezóna bude patřit cestování po Česku. To ale vůbec není špatná zpráva, vždyť u nás doma je spousta krásných míst.

Pod Kokšínem se skrývá skvělé zázemí

Jedním z atraktivních cílů pro výletníky, cyklisty, ale i golfisty je vesnička Hořehledy, která je dneska součástí Spáleného Poříčí. Právě tam mohou strávit romantický prodloužený víkend nebo sportovní pobyt výherci fotosoutěže, kterou vyhlásil PilsnerGolf Resort Hořehledy společně s portálem HrejGolf.cz.

Areál už třikrát za sebou vyhrál 1. místo za nejlepší golfový balíček v kategorii Golf a romantika Velké ceny cestovního ruchu. Jeho devítijamkové hřiště je proslulé citlivým zasazením jamek do jižního svahu s respektem k přírodnímu charakteru.

Pro ubytování nabízí golfový resort tříhvězdičkový hotel Pod Kokšínem. Ten stojí na místě bývalého zájezdního hostince z patnáctého století. Hotel nabízí padesát lůžek v útulných pokojích včetně jednoho dvoupokojového královského apartmá.

V okolí je spousta atrakcí

Spálené Poříčí nabízí spoustu zajímavých míst k návštěvě ‒ zejména renesanční zámek s rozsáhlým parkem, barokní špejchar Ve Dvoře se stálou expozicí kresleného humoru Jiřího Wintra Neprakty nebo židovský hřbitov a bývalý židovský kupecký dům s oddělenými ohništi na přípravu mléčných a masných pokrmů. Kousek za městem stojí Šťastná věž, která vznikla z původního zděného sila na piliny a v roce 2019 byla oceněna 3. místem v anketě Rozhledna roku.

Cyklisté ocení loni dokončenou cyklostezku, která vede do Brd. A zkušení golfisté, ale i úplní začátečníci, kteří to chtějí jenom zkusit, mají hořehledský green kousek od hotelu.

Pošlete fotku do soutěže

Až do 15. května lze soutěžit o jeden ze čtyř pobytových poukazů v hodnotě 1 000 Kč, který bude možné použít k úhradě některého z hořehledských turistických nebo golfových balíčků. Stačí poslat fotku z nedávného výletu v roušce: e-mailem na redakce@hrejgolf.cz nebo ji uložit na Instagramu nebo Twitteru s hashtagy #HrejGolfCZ a #Horehledy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám