Skauti s Arkádií si rozdělí výtěžek z plesu ve výši půl miliónu korun
Teplice. Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Dvě teplické organizace, skauti a Arkádie, získají od města finanční dar, každá ve výši 125 tisíc korun. Návrh rady požehnali zastupitelé na svém zasedání v pondělí 11. května. Jedná se o rozdělení výtěžku ze XVII. Reprezentačního plesu Statutárního města Teplic. Čistý výnos přitom činil 201.025 korun. Na návrh vedení města byl dorovnaný z městských prostředků na rovných čtvrt miliónu.

Rozhodnutí rady ovlivnily podle primátora Hynka Hanzy současné projekty, které obě jmenované organizace realizují. Skautské středisko Dvojka Teplice se v loňském roce pustilo do stavby nové klubovny z důvodu nedostačujících prostor. Klubovna vyrůstá nedaleko budovy ředitelství Policie ČR v Trnovanech a je nyní podle informace statutárního zástupce a současně teplického zastupitele Jakuba Mráčka v podobě hrubé stavby. Skauti by chtěli mít klubovnu dokončenou začátkem příštího roku.

Společnost Arkádie působí na Teplicku už od 90. let minulého století. Za dobu svého působení vybudovala postupně několik chráněných dílen pro lidi s různým handicapem. Například v Teplicích, v Krupce nebo na statku v Úpořinách. V současné době se vedení společnosti rozhodlo pro výstavbu dalšího denního stacionáře. Jeho služby budou určené osobám ve věku od 16 do 64 s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru