„Dva měsíce jsme bojovali o přežití. Hledali jsme, kde můžeme ušetřit, a vymýšleli projekty, které by nás mohly udržet nad vodou, abychom se nemuseli s žádným zaměstnancem rozloučit. Teprve nedávno jsme otevřeli výdejní okénko, ale všechno naše snažení směřovalo k 11. květnu a teď tohle,“ zdrceně kroutí rameny provozní baru Jan Vodička.

Vodní dýmky v trapu

V neděli mu totiž bar někdo „vybílil“. „Ztratilo se nám 36 vodních dýmek, nemalé množství tabáku a další příslušenství v celkové hodnotě 300 tisíc korun. Lidé k nám chodili právě kvůli vodním dýmkám,“ upozornil provozní.

Případem se zabývají policisté. „Mohu potvrdit, že šetříme vloupání do baru na Zelném trhu v Brně, kde se ztratilo několik desítek vodních dýmek,“ sdělil Bohumil Malášek, mluvčí policie.

Bar nakonec svou zahrádku v pondělí 11. května otevřel, ovšem jen provizorně. „Bohužel nejsme v situaci, že bychom si mohli po dvou měsících nouzového stavu dovolit nakoupit nové dýmky za statisíce,“ vysvětlil Vodička. Bar Slast funguje rok a půl, provozovatel slíbil, že udělá vše pro to, aby jej udržel i nadále.