út 12.5.2020
MUZ

Baník porazil v tréninkovém utkání Vítkovice

Vítězstvím Baníku 2:0 skončilo tréninkové utkání výběru trenéra Luboše Kozla proti druholigovým Vítkovicím. O góly Baníku se podělili Patrizio Stronati a Tomáš Smola.

Utkání se hrálo za zavřenými dveřmi za chladného počasí na stadionu ve Vítkovicích, Baníku v něm scházeli rekonvalescenti Milan Baroš, Daniel Holzer a Martin Fillo. V brance se vystřídali Viktor Budinský a Lumír Číž.

První velkou možnost měli domácí, Roman Holiš trefil blízka tyč. Ve 38. minutě se po centru Filipa Kaloče zblízka prosadil hlavou Patrizio Stronati a Baník vedl. Víc vzruchu vyrovnaný první poločas nenabídl, druhá půle byla na šance bohatší.

Vynikající zákrok předvedl vítkovický gólman Tomáš Netolička proti tutovce Romana Potočného, jemuž do šance přihrál Rudolf Reiter. Potočného gólovou ránu vyrazil Netolička takřka zázračně. 

Do břevna se pro změnu v 67. minutě trefil mladík Vojtěch Wojatschke, který se na hřiště dostal v průběhu druhé půle. 

Gól, který Baníku definitivně zajistil vítězství, vstřelil o chvíli později Tomáš Smola, jenž se v šestnáctce Vítkovic prosadil především díky svému důrazu. Míč do branky doslova propasíroval. Nejdřív přes brankáře, a pak i přes bránícího hráče Vítkovic.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: “Jsem rád, že máme za sebou první zápasovou zkušenost po dlouhé době. Zatím jsme absolvovali jeden plnohodnotný trénink na velkém hřišti, pak přijdete do zápasu a stejně zjistíte, že to je úplně něco jiného. Kdybych měl hodnotit vlastní výkon, což ještě nechci, tak bych spokojen nebyl, protože to bylo málo. Ale to dnes nebyl úplně ten hlavní cíl. Jsem rád, že jsme to sehráli a že si pomalu zase zvykáme na velké hřiště.”

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

12.
úterý
května
Vítkovice VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 38. Stronati, 73. Smola.

Sestavy

Vítkovice

Květon (46. Netolička) - Celba, Plesník, Holiš, Helebrand - Putyera, Ožvolda, Chvěja, Kania - Matoušek, Macej. Střídali: Cverna, Motyčka, Šindler, Bolf, Dujsík.

Baník

Budinský (46. Číž) - Zálešák (46. Mooc), Pokorný (31. Procházka), Stronati (61. Pokorný), Fleišman (46. Lalkovič) - Kaloč (61. Wojatschke), Kuzmanovič (46. Drozd), Jirásek (46. Jánoš) - Reiter (61. de Azevedo), Šašinka (46. Smola), de Azevedo (31. Potočný).
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko