12. května 2020

Rebarborová omáčka


Jak to máte s rebarborou? Vím, že někdo jí nemusí a někdo zase naopak. Já jsem se k ní musela od dětství propracovat, ale dnes jí mám moc ráda. Její kyselkavá chuť se hodí do méně sladkých dezertů a to já můžu. Letos jsem zkusila udělat tuhle jednoduchou rebarborovou omáčku a teda je to velký hit! Je vhodná třeba do jogurtu, na zmrzlinu nebo sladké tvarohové nočky. Určitě ji zkuste!

4 porce omáčky/1 sklenice
  • 4 velké řapíky rebarbory
  • 8 vrchovatých lžic cukru
  • 1dcl vody
  1. Rebarboru omyju a nakrájím na špalíky o velikosti asi 3cm.
  2. Cukr spolu s rebarborou nasypu do rendlíku, vše zaliju vodou a svařím asi 15 minut na požadovanou hustotu omáčky.
  3. Hotovou omáčku nechám vychladnout a potom skladuju v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)