Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Přejít k nám

Kontakt

Tisková zpráva

 

Vodafone jako první operátor v Česku spouští SD-WAN. Jednoduchý způsob pro řízení složitých sítí

12. května 2020

Inteligentní síť, která dokáže předvídat a řídit poptávku a která je řízená softwarem z jednoho místa. To je služba Vodafone SD-WAN. Česká republika je vůbec prvním evropským trhem z celé skupiny Vodafone Group, který toto řešení nabízí na platformě VeloCloud softwarového lídra VMware. Softwarově definovaná síť může přinést výrazné úspory a pomoci tak i firmám, které se vyrovnávají s následky pandemie onemocnění COVID-19.

Značka Vodafone Business pomáhá firmám v digitálním světě lépe a efektivněji podnikat a nyní přináší síťové řešení budoucnosti: Vodafone Software-Defined Wide Area Network, zkráceně Vodafone SD-WAN. Služba, která je výsledkem globální dohody mezi skupinou Vodafone Group a společností VMware, vytváří inteligentní sítě.

Taková síť se ovládá z jednoho centrálního uživatelsky přívětivého portálu. Díky SD-WAN může firma přednostně směrovat datový provoz nákladově výhodnější cestou a zároveň má možnost zajistit nepřerušené a bezpečnější spojení.

„Vodafone SD-WAN inteligentně směruje síťová data a umožňuje dát prioritu důležitým aplikacím a protokolům, jako jsou platební systémy, Office 365 nebo hlasové služby a videokonference.

Uživatelé získají konektivitu, kterou potřebují, ve chvíli, kdy ji potřebují. Spojení technologií Vodafonu a VMware přináší zákazníkům špičkovou službu podle aktuální poptávky a tedy efektivní řešení, které šetří náklady,“ říká Jonathan Rutherford, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro firemní zákazníky.

Každá součást sítě je přitom zabezpečená, zašifrovaná a řídí se pravidly, která si stanoví zákazník. Zároveň je síť flexibilní a dokáže reagovat na zákaznické požadavky dnešního dynamického světa,“ doplňuje.

Pomoc s následky koronavirové krize

Služba SD-WAN také přináší cesty, jak se mohou zákazníci lépe vyrovnat s následky pandemie onemocnění COVID-19. Je ideálním řešením pro firmy, které se například potřebují mnohem více zaměřit na práci z domova, potřebují digitalizovat své postupy nebo zajistit automatizované řízení svých síťových služeb, přičemž se výrazně snižuje potřeba vysílat lidi přímo na místo.

Globální síť společnosti Vodafone se táhne přes 182 států a tvoří ji zhruba 1 milion kilometrů optických vláken. Vodafone SD-WAN síť prokazatelně funguje prakticky po celém světě, protože využívá rozsáhlé pokrytí, a tak nabízí spolehlivé a výhodné řešení.

SD-WAN umožňuje firmám předvídat a nasměrovat různé typy provozu přes ty nejvhodnější datové cesty, ať už to jsou garantované konektivity, DSL, širokopásmové připojení, sítě 4G a podobně. Tím ze své sítě firma může vytěžit nejhodnotnější výsledky a výkon.

K dispozici za pár dnů

SD-WAN může firma začít používat během několika dnů. Vodafone pomůže podnikům vybrat řešení na míru a bude jejich průvodcem a partnerem od analýzy přes konfiguraci řešení až po migraci, instalaci a následnou péči.

Další informace o nabídce přináší webová stránka vodafone.cz/sd-wan.

O Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než 3,9 milionu zákazníků. Od roku 2007 přináší komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje přes 1,5 milionu firemních SIM karet. Po integraci UPC Česká republika v červenci 2019 se Vodafone rozrostl o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace, která poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, půl milionu zákazníků kabelovou televizi a dvě stě tisícům uživatelů pevné telefonní služby. Vodafone už několikrát dostal ocenění Best in Test za kvalitu hlasových služeb a datových přenosů na základě testů provedených společností P3 communications. Aktuálně pokrývá jeho mobilní síť LTE 99 % populace ČR. Zároveň Vodafone nabízí pevné připojení k internetu, a to 99 % českých domácností. Kromě toho na podzim 2017 pokryl Českou republiku speciální sítí úzkopásmového internetu věcí NB-IoT a v prosinci téhož roku spustil komerční provoz. Vodafone se řídí dlouhodobou strategií udržitelného podnikání, hlásí se ke globálním Cílům udržitelného rozvoje (SDGs) a prostřednictvím technologií mění budoucnost k lepšímu. Vodafone chce dál přispívat k digitální společnosti, která bude pestrá a otevřená všem bez rozdílu věku nebo pohlaví, a zavázal se do roku 2025 zlepšit život miliardě lidí. Zaměstnanci firmy věnují ročně dobrovolnickým aktivitám více než 7500 hodin prostřednictvím Nadace Vodafone. Ta se za 14 let od svého založení dostala mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Vodafone přispívá i k ochraně životního prostředí – do pěti let chce snížit environmentální dopad svého podnikání na polovinu.  Více informací na www.vodafone.cz.

 

O společnosti VMware

VMware a VeloCloud jsou registrované značky a jsou součástí značek společnosti VMware, Inc. nebo jejích dceřiných společností ve Spojených státech a dalších jurisdikcích.