Symbolika zásnubního prstenu

Symbolika zásnubního prstenu

13. května 2020, zásnubní prsten, symbolika, prsten

Sponzorované odkazy

Význam zásnubního prstenu je mnohem větší, než bychom si mohli myslet. Tento kroužek v sobě nese lásku, čas změny, očekávání, oslavu a nové začátky.

Na rozdíl od jiných šperků, právě ten zásnubní ženy jen tak nesundávají. Mají k němu totiž příběh spojený s okamžiky štěstí, radosti a lásky. Jaké symboly si ale nese tento výjimečný šperk?

Drahokamy

Významnou symboliku dodávají prstenu kameny, kterými je zdoben. „Nejoblíbenějším a nejprodávanějším kamenem je briliant, který u levnějších variant bývá nahrazován zirkony. Pro náročnější a extravagantnější klientelu nabízíme i prsteny s exotickým kamenem tanzanitem v modré barvě anebo českým granátem v barvě lásky. Tuto nabídku rozšiřujeme,“ komentuje oblíbenost kamenů Martin Kubíček, majitel společnosti Brilas.

Pečlivě vybírejte prsteny s kameny, každý totiž v sobě nese jiné poselství, např. již zmíněný tanzanit představuje nový začátek a jeho modrá barva vnáší do života klid, harmonii a uvolňuje stres.

Kruh

Nekonečnost, nepřetržitý koloběh života, věčnost, vesmír, nekonečnou lásku a dokonalost. V každém náboženství a století měl kruh trochu odlišný význam. Všichni se ale shodují na pozitivní symbolice nekonečna a času. V magii byl používán jako ochrana proti zlým duchům.

Zásnubní prsten spojuje životy dvou lidí a jejich bezmeznou lásku. Nelze jej zlomit ani rozdělit. Pouto, které přetrvá věky.

Dědictví

Některé šperky se dědí z generace na generaci. Nezřídka to jsou i zásnubní prsteny, které nosily ženy v rodu i po staletí. Takovéto šperky si s sebou nesou klíčové pouto k rodině, tradicím, sounáležitosti a skutečné lásce.

Slib

Muž požádá svou milou o ruku. Žádá ji, aby s ním strávila zbytek života a šli tak společnou cestou. Přijmutím prstenu žena svému nastávajícímu slibuje, že se stane jeho manželkou. Zásnubním prstenem také žena ukazuje, že je oficiálně zadaná a zasnoubená. Dává tím najevo plánování svatby a společné budoucnosti s mužem svého srdce.

Rytina

„Rytiny u zásnubních prstenů nejsou k vidění tak často, jako u těch snubních, nezřídka kvůli technické náročnosti vyhotovení. Je potřeba zkušenost a moderní technologie,“ sděluje Kubíček ze společnosti Brilas.

Rytina na zásnubním prstenu značí jedinečnost šperku a posiluje jeho význam. Dřív se věřilo, že šperk nesmí být jakkoliv narušen, aby se zachovala jeho symbolika.

Tipy na cool zásnubní prsteny

Prsten PopelkaPrsten Popelka

Prsten Brilas Popelka

Nádherný prsten z červeného zlata vyčnívá díky svému originálnímu, ale zároveň elegantnímu tvaru obroučky. Vrchní strana je jemně propletena, což dodává prstenu něžný vzhled. Prsten zdobí zirkon. K dostání je ve žlutém a bílém zlatě. V tomto provedení si jej můžete zakoupit od 5 490 Kč.

Prsten IvonePrsten Ivone

Prsten Brilas Ivone

Exkluzivita a jemnost v jednom, tak to je zásnubní prsten Ivone z bílého zlata. Prsten je zdoben jedním středovým briliantem o velikosti 4,25 mm a 14 postranními brilianty ve velikosti 1,25 mm. V tomto provedení je k dostání od 38 990 Kč, v případě varianty se zirkony je cena 5 990 Kč. K dispozici jsou ale i varianty ve žlutém nebo červeném zlatě.

Prsten IsisPrsten Isis

Prsten Brilas Isis

Luxusní kousek mezi nejnovějšími zásnubními prsteny pro ženy, které se nebojí svůj zásnubní prsten ukázat světu. Pro ženy milující honosné a ohromující věci. Prsten vyniká svým velkým centrálním kamenem o velikosti 6,5 mm. Dále je po stranách zdoben 12 menšími zirkony. Ty už jsou ale velikosti pouhých 1,3 mm, díky kterým dostává prsten neodolatelný jas a třpyt. Prsten je k dostání od 5 990 Kč. Vybírat můžete ale z vícero variant: žluté anebo červené zlato se zirkony či brilianty.

prsten Polinaprsten Polina

Prsten Brilas Polina

Zásnubní prsten v kombinaci se žlutým a bílým zlatem je velmi oblíbenou záležitostí. V tomto provedení je k dostání za 6 890 Kč. Vybírat ale můžete i z dalších provedení včetně těch briliantových.

Zdroj foto: Shutterstock a Brilas

Autorem článku je Pavla Jelínková. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu