„Tahle holčička ze mě přesně před sedmi lety na Den maminek udělala navždy MÁMU. A díky ní můj život dostal daleko hlubší smysl,“ svěřila se na sociální síti Tamara Klusová, choť písničkáře Tomáše Kluse. Postupně mu povila tři potomky: Po Josefíně následoval syn Alfréd (počátkem června 5) a krátce po něm dcerka Jenovéfa (2). K narozeninám si Josefína „celým srdcem“ přála křečka, jenže narazila na odpor rodičů.

Respektive jen jednoho z nich: maminky. „Řekla jsem jí: ‚Jozinko, proč si přeješ něco, co dobře víš, že nedostaneš, protože já hlodavce mám ze všech zvířátek nejmíň ráda?‘“ popisovala situaci Klusová. „A ona se na mě podívala a odpověděla: ‚Maminko, kdybych si měla přát něco, co si přejou lidi kolem mě, nikdy bych si nemohla přát, co si opravdu přeju já. Tohle je moje přání, ne tvoje'.“

Jak Tamara přiznala, slova její malé rozumbrady ji dojala. „Je v tom tolik moudrosti a tolik mi toho v této větě řekla, hlavně o mně samotné. Jak moc zapomínám na svoje přání v souvislosti se svým okolním světem a taky, jak moc mnohdy žiju pro ostatní, na úkor sebe samotné,“ uvědomila si Klusová, pročež své dcerce dárek, jenž byl podle oblíbeného písničkáře Tomáše Kluse zprvu „průchozí jen přes máminu mrtvolu“, přece jenom pořídila.

„Josefína po třech letech euforicky zvolala: ‚Na tebe jsem čekala takovou dobu, vítej, mé dítě!‘ A dokonce i máma, co má dnes svátek, už se jí dotkne,“ bavil se interpret hitů Nina, Pánubohu do oken či A pak. Roztomilá Josefínka pak křečka - dle nápisu na kleci – pojmenovala Lyly. „Myškou to začíná a koněm to končí. Taky mám doma takovou princeznu,“ varovaly ho ale před benevolentní výchovou fanynky.

VIDEO: Tomáš Klus: Karanténa mi přestala vadit? Co dělá místo vystupování?

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Klus: Karanténa mi přestala vadit? Co dělá místo vystupování? David Turek

Fotogalerie
57 fotografií