Nabídky velkoklubů? Lepší hrát za chlapy než juniorku, hlásí věrný Indrák

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

V Přerově podepsalo nové smlouvy několik mladíků včetně Daniela Indráka, který odmítl nabídky větších organizací a rozhodl se zůstat věrný mateřskému klubu. Devatenáctiletý útočník už má zkušenosti s Chance ligou z předchozích dvou sezon a nyní chce mezi muže natrvalo.

Mohl byste nabídky specifikovat?
Bylo to do juniorských týmů s nějakými vyhlídkami do budoucnosti, že bych dostal tréninky s áčkem a postupně se do něj mohl zapracovat. Já už jsem ale chtěl být napevno v áčku, a proto jsem zvolil Přerov, kde se chci do áčka dostat. Myslím, že je tady šance největší.

Šlo o kluby s akademií?
Ano, byly to kluby s akademií a mužskými týmy v extralize. Nemyslím si ale, že bych se teď mohl zničehonic dostat do mužské extraligy, když jsem minulou sezonu nehrál úplně stabilně a neměl jsem důležitou roli v první lize.

V minulém ročníku jste hostoval do Komety. Nenahlodalo vás to, abyste šel do většího klubu?
Samozřejmě je to velký klub, viděl jsem, jak to tam funguje, ale priorita bylo hlavně hrát. Když jsem nehrál v Přerově za áčko, hrál jsem v Brně. Než ale teď hrát juniorskou ligu ve velkém klubu, raději budu v Přerově hrát první ligu mužů.

„Než ale teď hrát juniorskou ligu ve velkém klubu, raději budu v Přerově hrát první ligu mužů.“

Liší se nějak fungování u Zubrů a v Kometě?
Popravdě se to v Přerově s mládeží dělá hodně dobře, ale největší rozdíl je v zázemí. Práce mimo tréninky na suché přípravě je docela srovnatelná. Co se týče třeba dostávání výstroje a dalších věcí, i v Přerově je to na hodně dobré úrovni. Samozřejmě je Brno větší klub, ale Přerov je srovnatelný.

Kromě toho, že chcete hrát seniorskou soutěž: Měl jste i jiné důvody, proč zůstat v Přerově?
Mám tu zázemí, rodinu, kamarády a přítelkyni, ale dalo by se říct, že to nejsou věci, které mě nutily tu zůstat.

Ve stopách Navrátila? Zubři se dohodli s odchovancem »

Hrálo nějakou roli, že jste přerovský odchovanec?
Jsem v Přerově odmala a chodívali jsme se tu se spoluhráči koukat na muže, což byl jeden z mých snů. Vždycky, když jsme byli malí, hrávali jsme si na hráče z áčka. Teď tady můžu já sám před fanoušky hrát.

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Kdo býval váš oblíbenec?
No, to si moc nepamatuju. Vím, že jednu dobu tu hrál Jirka Goiš, který je vlastně v áčku pořád. Pár jmen bych si vybavil, která tu hrávala, ale na největšího oblíbence si nevzpomenu.

Jak probíhala jednání o vaší smlouvě, když nebylo jisté, zda budou Zubři první ligu hrát?
S manažerem Pavlem Hanákem jsme byli domluvení už někdy po sezoně, ale to se ještě nevědělo, jaké budou podmínky a jestli se vůbec bude hrát první liga. Když jsem smlouvu podepisoval, bylo na devadesát procent jasné, že se první liga hrát bude i příští sezonu. Já jsem to ani nebral tak, že by to tu nebylo. Věřil jsem a myslel jsem si, že se bude hrát normálně.

„Když jsem smlouvu podepisoval, bylo na 90 % jasné, že se první liga hrát bude i příští sezonu. Já jsem to ani nebral tak, že by to tu nebylo.“

Připouštíte si, že by se vám nemuselo podařit vybojovat místo v hlavním týmu?
Můj cíl je udělat sestavu v áčku. Kdyby se to nepovedlo, bude se to řešit až v danou chvíli. Máme s trenérem nějaké varianty, ale já se chci prostě dostat do áčka. Nepřemýšlím nad tím, co by bylo a nebylo. Uvidí se, až to přijde.

Jak vysoko vidíte své šance?
Není to nereálné. Už minulou sezonu jsem toho asi mohl odehrát více, ale třikrát se mi vrátilo zranění, takže jsem toho ve finále moc neodehrál. I přesto, jaká je teď situace, mám šanci větší než minulou sezonu. Musím odvádět poctivé výkony už od obrany, plnit si úkoly a nedat na ledě nikomu nic zadarmo.

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Připravujete se už v týmu?
Zatím máme přípravu individuálně a ještě jsme společně nezačali. Máme od kondičního trenéra naposílané nějaké tréninky, takže trénujeme sami. Navíc můžu chodit v Přerově s juniorkou. Poslední dobou jsme trénovali s Karlem Pláškem a Karlem Pláškem starším, s nimi chodíme na zimák trénovat do posilovny.

Je pro vás těžké připravovat se sám?
V kolektivu to jde lépe, ale už ve třech je to zase o něco lepší. Možnosti jsou pořád stejné. Na druhou stranu, když vidím, že vedle mě může trénovat Karel Plášek starší, kterému je asi šestačtyřicet a nehraje žádnou profesionální soutěž, je to takové motivující. Pokud to může zvládnout on, i když by nemusel vůbec trénovat, musím to zvládnout taky.

„Druhé místo s áčkem je jeden z největších úspěchů poslední doby a nejlepší výsledek od doby, co se postoupilo.“

Proč trénujete zrovna s Pláškovými?
Karel mladší se přesunul do Přerova asi v páté až šesté třídě, protože předtím hrál jeho táta ve Znojmě, tak byl tam. Od doby, co byl v Přerově, jsme byli nejlepší kamarádi. Takhle jsme spolu chodívali trénovat i dříve, většinou po sezoně se sejdeme, ale Karel je teď hodně v Brně.

Vraťme se ještě do minulé sezony. Jak ji hodnotíte?
Z osobního hlediska nebyla špatná, ale ani zrovna dobrá. Mohlo to být lepší, ale také horší. Druhé místo s áčkem je jeden z největších úspěchů poslední doby a nejlepší výsledek od doby, co se postoupilo. V juniorce jsem neodehrál moc v základní části, ale na play off jsem se vrátil. Chtěli jsme si vybojovat postup, ale po prvním kole se soutěž ukončila.

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Co říkáte na předčasný konec sezony?
Samozřejmě mě to mrzí, protože sezona skončila o měsíc dříve než normálně. Nechci to posuzovat, jestli je to správně. Jestliže ve většině zemí byly sportovní akce přerušeny, nebo ukončeny, byly důležitější věci, než je zrovna sport. Nemůžeme konec nikomu vyčítat, mnohem více lidí je na tom mnohem hůř. My jsme jenom nemohli hrát hokej, ale někteří lidé třeba úplně přišli o příjem.

V příštím ročníku půjde juniorka opět na postup?
Myslím, že určitě jo, v juniorce bude zase cílem postoupit. Když se to v uvozovkách nepovedlo tuhle sezonu, určitě budeme chtít postoupit tu následující, jestli to teda bude možné. Budeme se snažit vybojovat nejvyšší soutěž.

„Možná bude šance ještě větší než tuhle sezonu. Nechci ale nic předbíhat.“

Jak velké šance pro příští ročník vidíte?
Šance je, protože se skoro celý tým zachoval, akorát odešly dvoutisícovky. Naopak zespodu přijdou šikovné 2003ky, které v dorostu i v žácích měly velké úspěchy. Navíc tam je výborný gólman Míša Postava, takže možná bude šance ještě větší než tuhle sezonu. Nechci ale nic předbíhat.

Mohlo by vám k postupu pomoci, že někteří věkem junioři budete pravděpodobně hrát první ligu?
Určitě to může pomoci, ale na druhou stranu to může být i kontraproduktivní. Může to být i nevýhoda, protože si tým musí sednout celkově. Někdo může být v závěru naštvaný, že mu vzali místo nebo něco takového.

Foto: Hana Řezníčková, hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz