První desítky lidí prošly po koronavirové krizi kurzy bezpečné jízdy na polygonu
Foto: Autodrom Most
Zajímavosti

Most - První desítky mužů a žen si po nucené dvouměsíční přestávce způsobené omezením v souvislosti s pandemií koronaviru a nemocí Covid-19 prověřily své řidičské umění v kurzech bezpečné a sportovní jízdy na polygonu mosteckého autodromu.

Režim kurzů organizátoři přizpůsobili přísným hygienickým pravidlům a nařízením, výcvik na plochách polygonu, případně na velkém závodním okruhu je individuální a bezkontaktní a pouze pro předem nahlášené účastníky. „Od začátku května se kurzů pro řidiče automobilů i motocyklů zúčastnilo se 72 zájemců. K tomu můžeme připočítat také dva celodenní individuální tréninky rekreačních i profesionálních motorkářů,“ upřesnila ředitelka polygonu společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Účastníci kurzu jsou po dobu jeho trvání každý sám ve svém, případně vypůjčeném voze. „Venkovní i vnitřní prostory našich výcvikových vozidel vždy vydezinfikujeme. Každý z řidičů poslouchá pokyny instruktora pomocí přenosné vysílačky, samozřejmě po ukončení kurzu rovněž vydezinfikované,“ vysvětlila Raková.

Nabídka kurzů je pestrá i v následujícím období. „Řidiče a řidičky instruktoři naučí v teoretické výuce i při praktickém nácviku zvládat krizové situace, jež na ně číhají v každodenním provozu. Mezi kurzy je i školení s následným odpočtem trestných bodů pro řidiče, které policisté přistihli při více přestupcích,“ doplnila ředitelka.

Autodrom v Mostě nabízí kurzy bezpečné jízdy pro řidiče automobilů celoročně. Jejich náplň se přizpůsobuje různým skupinám, například mladým začínajícím řidičům, ženám, rodinným příslušníkům či pracovním kolektivům. Školí se zde i profesionální řidiči integrovaného záchranného systému, tedy policejních, sanitních a hasičských vozů. Kurzy využívají plochy polygonu, který patří k nejkomplexnějším a nejmodernějším zařízením u nás. Svou dispozicí, instalovanými technologiemi a dalšími navazujícími aktivitami nabízí jedinečné podmínky pro výuku a výcvik řidičů ve všech oblastech problematiky řízení vozidel.

Zdokonalit si své umění mohou také řidiči motocyklů, a to od jara do podzimu. Vedle klasického kurzu bezpečné jízdy na asfaltových plochách polygonu a sportovněji zaměřeného okruhového tréninku s Mírou Lisým s nácvikem držení ideální stopy na velkém závodním okruhu, je v nabídce autodromu od loňského roku i kurz pro cestovní endura. Zahrnuje také praktický výcvik na offroadové dráze, kde je možné po předchozí domluvě trénovat také kdykoli v průběhu celého roku. Poplatek činí 500 korun za den.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru