13. května 2020 • 10:00

Přípravy už frčí! Příbram pod Horváthem vyhrála, Prostějov přejel Sigmu

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami při premiéře nového trenéra Pavla Horvátha v přípravě porazili 2:1 druholigový Vyšehrad. Ve velkém stylu se po dvouměsíční pauze zaviněné pandemií nového typu koronaviru vrátily České Budějovice, které si poradily 5:1 s třetiligovým Táborskem.



Souboj prvoligových celků Bohemians 1905 a Liberce dnes skončil remízou 1:1. Návrat k hraní vůbec nevyšel Olomouci, která prohrála 0:4 s Prostějovem. O vítězství druholigového celku rozhodl dvěma zásahy záložník Jan Koudelka.

Horváth se ujal Příbrami 11. března a před tím, než byly soutěže přerušeny kvůli šíření nemoci covid-19, stihl s týmem jen dva tréninky. Poté se hráči mohli připravovat pouze individuálně, posléze v malých skupinkách, běžný trénink jim byl umožněn až tento týden a zápasové premiéry se bývalý záložník Sparty nebo Plzně dočkal až dnes.

Poslední celek nejvyšší soutěže, do které Příbram vstoupí po pauze příští středu domácím zápasem s Ostravou, se ujal vedení 2:0 díky penaltě Dušana Pince a vlastní brance jednoho z hráčů Slavoje. Za Vyšehrad deset minut před koncem pouze snížil Tomáš Čvančara.

Vysokou výhrou se k zápasům vrátily České Budějovice, na jejichž vítězství 5:1 nad Táborskem se podíleli Karol Mészáros, Pavel Šulc, Denis Granečný, Patrik Brandner a Ivo Táborský. Domácí mohli přidat ještě jeden gól, ale Lukáš Havel penaltu v závěru utkání neproměnil.

Návrat naopak vůbec nevyšel Olomouci, která podlehla 0:4 Prostějovu. Sigma nezvládla především první poločas, v němž třikrát inkasovala. "Chtěli jsme hlavně vidět, jak budou hráči po dvouměsíční pauze v zápase pracovat, proto jsme dali šanci téměř všem," uvedl na klubovém webu trenér Olomouce Radoslav Látal.

"Na hráčích byly vidět náročné tréninky, které jsme jim v posledních dnech dávali. To ale náš výkon neomlouvá. Nesplnili jsme, co jsme si naplánovali," řekl Látal. "Nechceme ale hned z prvního utkání vyvozovat závěry," prohlásil kouč.

Jablonec nastoupil ke dvěma zápasům s druholigovým Žižkovem. První Severočeši prohráli 0:2, ve druhém stejným poměrem zvítězili. "Udělali jsme nějaké zbytečné chyby, ale to vyplývá z dlouhé pauzy," uvedl na klubovém webu trenér Petr Rada. "Druhý zápas byl o tom, kdo dá první gól. My jsme ho dali, ale celkově jsem rád, že se nikdo nezranil a hráči měli plnou zátěž," dodal.

Góly

Domácí: 84. Nečas

Hosté: 45+4. Pešek

Sestavy

Domácí: 1.poločas: Le Giang –⁠ Dostál, Bederka, Krch, Schumacher –⁠ Vodháněl, Květ, Levin, Vacek, Mosquera –⁠ Keita
2. poločas: Valeš –⁠ Bartek, Hůlka, Kostl, Podaný –⁠ Vaníček, Hronek, Jindřišek, Novák –⁠ Nečas, Pulkrab

Hosté: 1.poločas: Nguyen –⁠ Mikula, Černický, Karafiát, Fukala –⁠ Hromada, Alibekov –⁠ Beran, Baluta, Pešek –⁠ Kuchta

2.poločas: Knobloch –⁠ Koscelník, Kačaraba, Dvořák, Hybš –⁠ Malinský, Alibekov, Mara, Zeman –⁠ Rondič, Mashike

Rozhodčí

Stadion

Ďolíček, Praha-Vršovice

Góly

Domácí:

Hosté: 86. Hošek

Sestavy

Domácí: Halouska – Jeřábek, Hlavica, Černín, Rolinek, Málek (68. Matocha), Ševčík (40. Kučera), Demeter (68. Vintr), Machálek (68. Fila), Vasiljev (68. Minařík), Zikl

Hosté: Lasák – Harazim, Hnaníček, Žídek, Helešic – Mondek, Jursa, Zavadil, Dordič – Schaffartzik – Dedič.
2. poločas: Šrom – Sus, Rychlý, Hošek, Hrabina – Gorčica, Souček, Řezníček, Texl – Jursa – Juřena.

Karty

Domácí:

Hosté:

Rozhodčí

Stadion

Líšeň

Restart ligy musíme zkusit, s Křetínským budu jednat, říká Tvrdík
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud