Bezdomovce zahřívá alkohol. Žena nadýchala 4 promile, muž spal na silnici

  13:24
Výrazné ochlazení zaměstnalo v těchto dnech přerovské strážníky, kteří vyjížděli k řadě podchlazených a často opilých lidí. Zaznamenali i skupinky spící venku. Jeden muž si dokonce ustlal uprostřed silnice. Další žena skončila na záchytce, když nadýchala přes čtyři promile alkoholu.

Zásah Městské policie Přerov po oznámení o lidech ležících v chladu na ulici. (květen 2020) | foto: Městská policie Přerov

Série velmi podobných výjezdů začala podle zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslava Komínka v úterý 12. května na svátek Pankráce, prvního z trojice zmrzlých či ledových mužů.

„Naše hlídky probouzely členy skupinky ležící u jednoho ze zdejších marketů. O pár minut později strážníci našli dvě osoby pod stromy u nádraží, o chvíli později nedaleko další,“ vypočítává Komínek.

Další hlídka pak vyjela prověřit oznámení o dalším muži, jenž ležel přímo uprostřed cesty.

„O něj se posléze postaral jeho kamarád, který si opatřil stavební kolečko a známého odvezl,“ doplnil Komínek. V tu chvíli přijímala městská policie další telefonát oznamovatele, který upozornil na člověka ležícího kousek od centra města.

Zásah Městské policie Přerov po oznámení o lidech ležících v chladu na ulici. (květen 2020)

Ani středa 13. května nezačala podle Komínka jinak.

Hned ráno strážníci našli vedle veterinární kliniky podchlazenou ženu s více než čtyřmi promile alkoholu v dechu.

„Hlídka ji zabalila do termofolie a po vyšetření lékařem transportovala na záchytku k vystřízlivění. Mezitím přijali strážníci další oznámení… A to tři zmrzlí muži ještě neskončili,“ uzavřel Komínek.

Autor: