VIDEO: Tonální křivka – 3 praktické tipy

00:04:14

Tonální křivka je nástroj v modulu Vyvolat a nabízí jednoduchý způsob, jak ve fotografii pracovat s jasy a jednotlivými RGB kanály. Ať už potřebujete upravit expozici, kontrast nebo snad chcete své fotce dodat retro nádech, tonální křivka je nástroj, který vám toto všechno umožní. A jak na to se dozvíte ve videu, které jsme pro vás připravili.

Pomocí tonální křivky můžete ovládat všechny tři základní barevné kanály (červená, zelená a modrá) buď zvlášť a upravovat tak barevnost, nebo všechny najednou a tím selektivně upravit jas tmavých nebo světlých částí fotky. Díky tomu je tonální křivka skvělý nástroj pro celkovou manipulaci s barvou a jasem. A stačí k tomu jen pár tahů myší.

Zajímá vás víc? Tak na nic nečekejte a podívejte se na naše video!

Nezapomeňte také odebírat náš YouTube kanál, aby vám žádné další video neuniklo.

Stáhněte si Zoner Photo Studio X na 7 dní zdarma a ukažte všem odstínům, že jste vládci tonální křivky ještě dnes!

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.

AutorDavid Tomeška

Mám vášeň pro fotku, ale zajímám se hlavně o tvorbu videa, které se věnuji již několik let. Fotka a video dokážou v divákovi vzbudit emoce a to je to, co mě na těchto činnostech baví nejvíc. Můžete mě potkat na svatbách, jak zachycuji okamžiky svatebního dne a také pro vás natáčím videa ze světa Zoner Photo Studia.

Komentáře (0)

Zatím zde není žádný komentář.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *