Projekt na podporu kultury ve Zlíně nabídne koncerty i dokumenty

Ve Zlíně vznikl projekt na podporu tamní kultury nazvaný "KULTURA NA interNETU a v ulicích". Nabídne koncerty pro posluchače v sále i on-line, také krátké dokumenty o zajímavostech Zlína a zázemí organizací. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer. První akcí bude páteční koncert spojený s otevřením Památníku Tomáše Bati.
Vojtěch Szabó (foto Lenka Hatašová)

„Publiku v sále i na internetu zahraje fenomenální zlínský akordeonista Vojtěch Szabó a Julie Vajdáková. V dalších týdnech vystoupí například Magdaléna Malaníková, profesionální interpreti klasické hudby a vítězové soutěže Pouličních muzikantů Živého Zlína. Koncerty nabídnou posluchačům žánrovou pestrost v podobě jazzu, popu, beatboxu i klasiky,“ uvedl mluvčí.

Posluchači se budou moci koncertů osobně účastnit, jejich počet je však omezen a je nutné se vždy registrovat na e-mail uvedený u konkrétní události. Například pátečního koncertu v památníku se bude moci zúčastnit 30 lidí. Projekt nabídne šest pátečních koncertů, v neděli a ve středu se budou vysílat krátké dokumenty o zajímavostech města. Na iniciativě se podílí magistrát s tamním odborem kultury a památkové péče a projekt Živý Zlín.

„Krátká videa a rozhovory diváky provedou po výškových stavbách města, dále do zázemí zimního stadionu nebo sklepení zámku, navštíví zlínské návrháře, ateliéry či Státní okresní archiv Zlín. Všichni účinkující vystupují bez nároku na honorář,“ uvedl mluvčí. Projekt je možné sledovat prostřednictvím sociálních sítí města, Živého Zlína a partnerů projektu. Všechna videa a koncerty budou ke zhlédnutí na jednom místě – a to webu Živého Zlína.

„Toto období není pro kulturu jednoduché, o to víc je potřeba spojit síly a přemýšlet nad jinými možnostmi. To se tady podařilo díky nadšení a ochotě řady lidí. Za to jim patří nesmírné poděkování. Věřím, že projekt pak v určité podobě bude pokračovat i nadále, Zlín má co nabídnout,“ uvedla za Živý Zlín Jana Kubáčová.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat