Svět plný knih

Autor

Tentokrát nám Portál přináší svátky, archu, školku i třinácté komnaty. Nabídka je opět pestrá a zajímavá. Rozšíří nám obzory. Od toho by také knížky měly být. Mějte klidné časy a užívejte si čtení!

Římánková, Jitka
Svět plný svátků
Ilustrace: Římánková, Jitka
Nevšední encyklopedie o různých svátcích, festivalech a oslavách světa je určena všem cestovatelům od 9 let, ať už jezdí s opravdovým batohem na zádech, nebo jen prstem po mapě. Kniha odpovídá i na otázky, proč lidé oslavují a z jakého důvodu jejich oslava vypadá právě tak, jak vypadá. Průvodcem knihou je Tomáš Svátek, který si od mala vede deník o všech možných oslavách a svátcích.

Jitka Římánková je grafička, ilustrátorka a animátorka, proto knihu o Tomáši Svátkovi nejen píše, ale i maluje. Její oblíbenou výtvarnou technikou je kresba pastelkou a velkým osobním zájmem je cestování.
váz., 80 str., 299 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Po stopách Karla IV. Po stopách baroka v Čechách Po stopách stoleté dámy

Engler, Michael
Tři ovečky na arše
Překlad: Somogyi, Viola
Ilustrace: Löhlein, Henning
Tři ovečky, Willy, Wally a Wolly žijí spokojeně na louce, kde dělají to, co ovce obvykle dělají. Pasou se, vyhřívají se na sluníčku, trochu si zdřímnou, pak se zase pasou. Jednoho dne začne pršet. Prší a prší a voda stoupá, je jim už po kolena a nemohou se pást, protože tráva je pod vodou. Podaří se jim dostat na Noemovu archu s ostatními zvířaty, vyzrát na vlka, medvěda a lva? Pro děti od 5–8 let.
Michael Engler je německý autor dětských knih. Studoval vizuální komunikaci v Düsseldorfu a zpočátku pracoval jako scenárista a ilustrátor, poté několik let jako umělecký ředitel v reklamních agenturách. Dnes žije jako autor na volné noze v Düsseldorfu a píše obrázkové knihy, knihy pro děti a mládež, hry a rozhlasové hry.
Henning Löhlein je německý ilustrátor.
váz., 36 str., 235 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Pravdivý příběh o prasátku Máma pro Papíka Kůzlátka

Markalousová, Kateřina
Špunti ve školce
Celoroční aktivity pro děti od dvou let
Ilustrace: Koubská, Patricie
Kniha se věnuje výukovým projektům MŠ, které jsou určeny pro třídy dvouletých dětí, pro děti z odlišného sociálního a jazykového prostředí nebo pro mateřské školy speciální, kam docházejí děti s mentálním hendikepem, děti s PAS či s výraznou poruchou pozornosti a hyperaktivity. Kniha děti provází jednoduchými a základními činnostmi, které budou v MŠ potřebovat.

Kateřina Markalousová je speciální pedagožka s mnohaletou praxí v běžné i speciální mateřské škole.
brož., 144 str., 229 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Hry pro rozvoj řeči pro děti od 2 let Hrajeme si, nezlobíme, o světě pak leccos víme Antistresová knížka pro učitelky mateřské školy

Oaklander, Violet
Třinácté komnaty dětské duše
Tvořivá psychoterapie v duchu gestalt terapie
Překlad: Štěpo, Jiří
Kniha přeložená do 15 jazyků poskytuje lidský a poutavý vhled do vnitřního světa dítěte a dospívajícího a ukazuje cesty, jak podpořit jejich rozvoj.
Violet Oaklander vystudovala klinickou psychologii, manželské a rodinné poradenství a speciální pedagogiku. Pracuje jako psycholožka a psychoterapeutka zaměřená na děti a dospívající. Vede výcvikové semináře o svém přístupu, který kombinuje gestalt terapii s řadou expresivních technik.
váz., 360 str., 549 Kč
Ukázka z knihy
K tématu doporučujeme také: Síla nevysloveného Sebeúcta u dětí Pověz mi…

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *