Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Velký Bauerův průvan. V laufařském týmu zůstává jen Smutná, jedná se o příchodu Nora

Velké změny nastaly v laufařském týmu Lukáše Bauera. V další sezoně bude barvy eD system Teamu oblékat z původní sestavy jen Kateřina Smutná. Momentálně se však jedná ještě o příchodu elitního norského běžkaře.

Kateřina Smutná
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Po uplynulé zkrácené sezoně kvůli koronaviru skončily závodníkům u Bauera smlouvy. "Rozhodl jsem se, že je potřeba tým přestavět. S některými jsem se rozloučil, někteří se rozloučili se mnou," řekl Bauer.

Skončili u něj například Jan Šrail, Rus Ilja Černousov i francouzská dvojice Alexis Jeannerod a Roxana Lacroixová. "Ti logicky utekli, protože ve Francii vzniká ze dvou nový tým," uvedl Bauer. Dohodu obnovil s ženskou jedničkou a dlouhodobě přední dálkovou běžkyní Smutnou.

K té angažoval Annu Sixtovou a další závodnici shání. Na spolupráci se domluvil s Miroslavem Ryplem a Jonášem Bešťákem. "Má do maratonu a na soupaže velké předpoklady a umožním mu se pokusit nominovat na mistrovství světa klasiků," plánuje Bauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Bauer na dvou frontách

Na pět šest závodů by měl dres jeho týmu obléknout Rus Ilja Poroškin. Do konce měsíce se rozhodne o příchodu další posily. "Mám v jednání dva muže a jedno je opravdu top jméno," řekl Bauer. Prozradil jen, že se jedná o Nora.

"Pokud by to vyšlo, tak by mohla i top trojka v pořadí týmů dopadnout," zasnil se. I přes nepříjemnou situaci kolem omezení kvůli šíření nemoci covid-19 mu hlavní sponzoři potvrdili, že s nimi může počítat.

"Finance a závodníky už svým způsobem mám, ale mám potíže po personální stránce. Zajistit servismany a někoho, kdo se o to bude starat, protože to nemůžu mít na hrbu celé já. To je velký oříšek," řekl Bauer, který je od loňska do roku 2022 trenérem polské reprezentace.

Naznačil, že by teoreticky mohl svůj tým rozpustit. "Z devadesáti procent ale věřím, že se mi to podaří postavit, protože jakmile se tenhle vlak zastaví, už ho nebudu mít sílu roztlačit," konstatoval medailista z olympijských her i mistrovství světa. Jasno chce mít do poloviny června. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články