Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kouřil bude pokračovat v TCR Eastern Europe

Kouřil bude pokračovat v TCR Eastern Europe

Okusí ale také evropský šampionát

Dušana Kouřila mladšího uvidíme také letos v šampionátu TCR Eastern Europe. Český závodník se znovu ukáže za volantem vozu Hyundai i30 N TCR, se kterým si loni dojel pro celkovou třetí příčku. Již ale nebude hájit barvy stáje K2 Engineering, nýbrž týmu Janík Motorsport. Nově vzniklá spolupráce mezi sedmnáctiletým závodníkem a ekipou Václava Janíka se navíc bude těšit podpoře ze strany Autoklubu České republiky a jeho týmu pro české talentované jezdce.

Toto spojení se ovšem během ročníku 2020 nepředstaví pouze na východoevropské scéně závodů cestovních vozů. Objeví se rovněž ve vybraných podnicích série TCR Europe. Na upřesnění programu projektu ale Autoklub ČR momentálně stále ještě pracuje.

„Jsem velice rád za příležitost stát se součástí týmu ACCR Czech Talent. Se speciálem TCR mám možnost předvést své schopnosti na mezinárodní scéně závodů cestovních vozů. Pro jezdce mého věku je nesmírně důležité cítit podporu a mít k dispozici zkušenosti ostřílených jezdců a velkého týmu, což mi ukáže správnou cestu k úspěchu na poli motorsportu. Čeká nás mnoho práce. Musím se hodně učit a věřím, že společně vynaložené úsilí nám přinese brzy dobré výsledky a mnoho získaných poznatků o tom, jak být rychlejší,“ prohlásil Kouřil.

Dušana Kouřila mladšího budeme letos vídat v červenobílých barvách stáje Janík Motorsport. Foto: Janík Motorsport

Na scéně TCR Europe nebude Kouřil prvním českým závodníkem. V seriálu se již během jeho krátké historie, která se datuje od roku 2018, ukázali Petr Fulín, Petr Čížek a Jáchym Galáš. Zatímco první jmenovaný nastoupil v závěrečném podniku premiérové sezony šampionátu v Barceloně, zbylí dva se představili v úvodním klání ročníku 2019 na Hungaroringu. Je ale třeba dodat, že Galáš s Čížkem se tehdy v Maďarsku představili rovněž v rámci TCR Eastern Europe, které absolvovalo oba víkendové závody společně s evropským šampionátem. Kouřil tehdy chyběl.

Zdroj: FORMULE.cz