ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 23130 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Tančící dům se znovu otevírá a prodlužuje výstavu Bořka Šípka

0 jsk 14.5.2020

Od čtvrtka 14. května mohou lidé opět navštívit Galerii Tančící dům a výstavu českého umělce a architekta Bořka Šípka. Retrospektivní výstavu, která měla původně končit v březnu, přerušila pandemie koronaviru krátce před jejím původním zakončením. Galerie se proto rozhodla výstavu prodloužit až do 27. září 2020. Návštěvníky čeká na 200 skleněných předmětů a na 60 kousků designového nábytku, který umělec vlastnoručně vyráběl. Výstavu vidělo již několik desítek tisíc lidí. Pouze v červnu budou moci návštěvníci nahlédnout do technické zázemí Tančícího domu, které není běžně přístupné veřejnosti.

Úplně poprvé se od 1. do 30. června otevírají veřejnosti nikdy nepřístupné prostory Tančícího domu. Návštěvníci mohou během léta nahlédnout do technického zázemí domu, který navrhli slavní architekti Frank O. Gehry a Vlado Milunić. Vstupné je zahrnuto v ceně vstupenky do galerie.

„Zavření galerie na tak dlouho dobu pro nás nebylo jednoduché. O to větší radost nám udělal každý dotaz, kdy už bude znovu otevřeno a jestli se chystáme výstavu prodloužit. Retrospektiva Bořka Šípka bude v Tančícím domě přes celé léto až do 27. září. Zatím ji stihlo vidět několik desítek tisíc lidí,“ uvedl ředitel galerie Robert Vůjtek.