Město Louny podpoří zdejší podnikatele, na pomoc vyčlenilo tři miliony korun
ilustrační foto
Louny

Louny – Město Louny je připraveno pomoci podnikatelům, kteří mají nahlášenou provozovnu v nájemním vztahu v Lounech vyjma provozoven v prostorách pronajatých od města a z důvodu nařízení Vlády ČR došlo k uzavření či omezení jejich provozu.

„Jsme si vědomi toho, že nařízené uzavření provozoven přináší pro živnostníky obrovské problémy. Živnostníci a podnikatelé za 30 let výrazně přispěli k rozvoji našeho města a dnes, v této nelehké době, jim to město chce alespoň symbolicky vrátit a podpořit je,” uvedl radní Michal Kučera.

Zastupitelstvo města vyčlenilo na pomoc 3 miliony korun s tím, že dle podmínek schválených radou města si o podporu ve formě daru ve výši 10 tisíc Kč mohou požádat fyzické či právnické osoby, které podnikají dle živnostenského zákona, mají provozovnu pronajatou od třetí osoby a v souvislosti s nařízením vlády byla jejich provozovna uzavřena.

“Podporu jsme zacílili na skupinu, na kterou těžce dopadla omezení spojená se současnou epidemií. Snažili jsme se pomoc maximálně zjednodušit, aby žadatel nemusel trávit hodiny u vyplňování žádosti,” uvedl místostarosta města Milan Rychtařík.

Žádosti podnikatelů s nájemní smlouvou uzavřenou s městem posuzuje rada města individuálně. Již dříve rada města schválila prominutí poplatku na rok 2020 za umístění předzahrádek na celém území města.

„Jednorázová podpora podnikatelům je vyjádřením podpory města lidem, na které krize doléhá nejvíce. Její symbolická výše je dána možnostmi rozpočtu města, jehož příjmy zaznamenávají rovněž značný propad. Symbolické výši odpovídá i minimální administrativa, která je s ní spojena. Je lépe pomoci málo, než vůbec,“ shrnul radní Jan Kerner.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru