InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jak to bude s bazénem a aquaparky?

TÁBOR – Blíží se období roku, kdy se velká část obyvatel i návštěvníků Tábora obvykle přesunuje z vyprahlých ulic do aquaparku plaveckého stadionu nebo na plovárnu k Jordánu. Podobně i v Soběslavi, kde se na tamním letním koupališti v největších vedrech i beze zbytku naplňuje plná kapacita 1200 lidí. Letos to v souvislosti s koronavirem bude složitější.

 

Jordán je teď v květnu spíš pro otužilce, takže první otázka pro jednatele Tělovýchovných zařízení města Tábora Jana Bendu se týká otevření krytého bazénu. „Podle hygieniků patří kryté bazény k nejvíce ohroženým místům co do možného šíření nákazy, proto budou zřejmě otevřeny až v poslední fázi uvolňování opatření," říká jednatel. „Teoreticky by to šlo relativně brzo, ale problémem jsou společné šatny, sprchy a toalety. Nicméně jakmile to bude možné, otevřeme a během léta neplánujeme odstávku," dodává.

Milovníci wellness zřejmě mohou na oblíbenou relaxaci ještě na dlouhou dobu zapomenout úplně. Přes léto bývá toto zařízení v bazénu stejně každoročně zavřeno, takže snad až v září. Ale jedna trochu lepší zpráva by tu byla.

Hygienici řeknou co a jak

„Předpokládáme, že k 1. červnu otevřeme venkovní bazén. Zatím vše připravujeme a očekáváme vyjádření hygieniků, za jakých podmínek to bude možné. Tedy jakým způsobem provozovat zázemí v souvislosti s opatřeními, která pravděpodobně ještě budou trvat," uvádí Benda. Stále je veřejně přístupná Jordánská pláž, tedy bývalá sokolská plovárna. Podle Bendy tam je na každém návštěvníkovi, aby dodržoval všechna hygienická opatření včetně odstupů. Problémem je, že zatím kvůli epidemii na plovárně jsou uzavřené šatny a toalety.

„Ani letních dětských příměstských táborů se nechceme vzdát, stále běží přijímání přihlášek a z naší strany příprava. Předpokládáme, že pojedou o prázdninách podle plánu. Případná upřesnění režimu budeme komunikovat přímo s účastníky," připomíná jednatel TZMT.

Už jsou přístupná také veřejná hřiště a sportoviště včetně atletického areálu na Stadionu Míru.

Chystá se i Soběslav

Koupaliště s vodními atrakcemi v Soběslavi má na starosti společnost Správa města Soběslavi. Její jednatel Vladimír Falada uvažuje stejně jako v Táboře. "Budeme v červnu na otevření připraveni, ale jestli nám hygienici neumožní využívat sprchy a toalety, tak otevřít nemůžeme. Neumím si představit, jak bychom při běžné návštěvnosti kolem 700 lidí uhlídali, aby všichni dodržovali současná nařízená pravidla. O konkrétním režimu provozu budeme jednat s hygieniky a uvidíme," řekl Vladimír Falada.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace