14. května 2020 • 11:18

Formule hlásí změny: Sainz jde do Ferrari, McLaren získal Ricciarda

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřnásobného mistra světa formule 1 Sebastiana Vettela z Německa nahradí od příští sezony v týmu Ferrari podle očekávání španělský jezdec Carlos Sainz, jenž se dohodl na smlouvě do roku 2022. Pětadvacetiletý syn dvojnásobného mistra světa v rallye přejde do italské stáje z McLarenu, kde ho po skončení angažmá v Renaultu vystřídá Australan Daniel Ricciardo.



Sainz ve Ferrari vytvoří mladou dvojici s dvaadvacetiletým Monačanem Charlesem Leclercem. O jeho přechodu do týmu z Maranella se začalo spekulovat okamžitě poté, co Vettel společně s Ferrari v úterý oznámili, že se na konci roku jejich cesty po šesti sezonách rozejdou.

Madridský rodák Sainz debutoval ve formuli 1 v roce 2015 v Toro Rosso a Ferrari bude jeho čtvrtým týmem. Po rezervní stáji Red Bullu jezdil za Renault a od loňska za McLaren, v jehož barvách v závěru minulé sezony obsadil třetí místo v Brazílii a poprvé v kariéře se dostal na stupně vítězů.

"Během pěti sezon už Carlos prokázal, že je velmi talentovaný a má technické schopnosti a správné vlastnosti k tomu, aby ideálně zapadl do naší rodiny," uvedl šéf týmu Ferrari Mattia Binotto.

Krátce před oznámením Ferrari o příchodu Sainze uvedl jeho současný zaměstnavatel McLaren, že od příští sezony vytvoří dvojici s dvacetiletým Britem Landem Norrisem o deset let starší Ricciardo. "Daniel už dokázal, že umí vyhrávat závody, a jeho zkušenost, oddanost a energie budou důležitým přínosem pro McLaren a naši misi vrátit se do čela startovního pole," uvedl šéf týmu Andreas Seidl.

Ricciardo dosáhl největších úspěchů v Red Bullu, za který jezdil v letech 2014-2018. Připsal si sedm vítězství a dvakrát skončil celkově třetí v mistrovství světa. Ve své debutové sezoně v Renaultu se na stupně vítězů nedostal, letos se zatím kvůli pandemii koronaviru jezdci žádné Velké ceny nedočkali.

Odchodem Ricciarda do McLarenu se tak zužují možnosti dalšího působení pro jeho bývalého kolegu z Red Bullu Vettela. Není vyloučeno, že mistr světa z let 2010-2013 po sezoně ve formuli 1 skončí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud