Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plochá dráha odstartuje domácí motoristickou sezonu. Už jsem hodně natěšený, říká Milík

Motocyklový sport se chystá restartovat sezonu. V žádné disciplíně se zatím v republice nazávodilo o mistrovské body, odložené jsou i mezinárodní akce, jako například Grand Prix České republiky na ploché dráze, která se měla jet v Praze na Markétě 13. června, ale byla přeložena až na 19. září. Tento i další rozhovory najdete nově také v audio verzi v aplikacích Spotify a dalších pod účtem Pořady ČT sport. Přidejte si nás.

Václav Milík
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Právě plochá dráha by měla odstartovat tuzemskou motoristickou sezonu - začátkem června jsou v plánu první závody. "Doufáme, že v září bude Grand Prix v Praze už i s diváky, a věřím, že nepřijde nějaká druhá vlna toho, co nás nyní potkalo," podotkl Pavel Ondrašík, ředitel pražské GP, a oznámil, že na stadionu je už téměř dokončená rozsáhlá rekonstrukce.

Už se začalo trénovat i v Pardubicích, v Plzni a ve Slaném. "Takže tréninkově je už sezona rozběhnutá," konstatoval v pořadu Studio ČT sport Petr Moravec, viceprezident motocyklového sportu v Autoklubu.

I závodníci jsou natěšení a věří, že už to bude jen lepší. "Vypadá to slibně a těším se na další výjezd," prohlásil po prvním tréninku v Pardubicích plochodrážní reprezentant Josef Franc. A dodal, že kontakt se strojem je důležitý. "Ty základy se nezapomínají, ale sedět na motorce je potřeba každý den. Nevíme co bude dál, nicméně každé svezení se v téhle době počítá," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio ČT sport

Další tuzemský špičkový závodník Václav Milík postrádá hlavně diváky, kteří zatím mají na sport cestu zapovězenou. "Nedovedu si představit, jak budou vypadat závody. V Polsku bývá přes deset tisíc diváků, je to smutné, ale můžeme být rádi aspoň za to, co je. Ta pauza byla dlouhá, už jsem hodně natěšený," přiznal.

Vedení autoklubu na tuzemské jezdce myslelo, protože otevření hranic a sportů v jiných zemích je stále nejisté. "Připravili jsme Pohár Autoklubu, který bude mít v červnu čtyři závody – začínáme 3. června v Pardubicích. Jsme asi první v Evropě, kdo začne závodit," nastínil program Moravec s tím, že další závody budou 14. června v Plzni, 18. ve Slaném a 23. v Praze. "Chceme aby se závodníci dostali do závodního režimu, a věříme, že pak už vypuknou i závody MS a ME," dodal s tím, že dřívější start oproti zahraničním závodníkům by mohl být pro české reprezentanty výhodou. Samozřejmě v době, kdy i v zahraničí proběhne restart sezony.

"Doufáme, že v červenci by to mohlo začít i v zahraničí, a tam by se už naši jezdci utkali se zahraniční konkurencí," dodal Ondrašík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články