Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Nacházíte se zde: Hlavní stránka > Aktuality     

Chorvatsko a Řecko otevírá hranice turistům

Chorvatsko nenápadně otevřelo svou zemi zahraničním turistům. Od 9. 5. 2020 lze využívat vyjímky ze zákazu překročení chorvatských hranic, která spočívá v prokázání "ekonomického zájmu" příjezdu do země. Tuto informaci přinesl chorvatský deník Jutarnji list, podle kterého se toto opatření vztahuje na všechny osoby, které mohou doložit rezervaci na ubytování.

 

 

 

Chorvatské město Dubrovník

 

Podle právního názoru je vpuštění turistů v rozporu s doporučeními zdravotnických autorit, které povolují cizincům překročit hranici jen v případě, že doloží vlastnictví nemovitosti nebo plavidla v Chorvatsku či účastí na pohřbu. Druhou výjimku tvoří lidé, které do Chorvatska pozval některý ekonomický subjekt. Třetí vyjímka je platná pro cizince, kteří mají v Chorvatsku nějaký "hospodářský zájem".

Podle zjištění deníků do kategorie "hospodářského zájmu" patří zahraniční turisté, byť to v oficiálních zprávách nikde není doslova zmíněno.

Na všechny tři vyjímka se nebude vztahovat 14 denní karanténa.

 

 

Své hranice uvolňuje také Řecko. Již od této soboty se tam za předem daných podmínek opět otevřou pro veřejnost pláže s organizovaným provozem.

Vláda k tomuto uvolnění dle místních žurnalistů přistoupila vzhledem k očekávaným teplotám, které se mohou na jihu země přiblížit až 40 stupňům Celsia.

Má v zájmu ale zabránit schlukování na plážích, v novém nařízení vláda omezila množství návštěvníků pláží i vzdálenost slunečníků a lehátek od sebe.

 

Řecký ostrov Zakynthos

 

   
  Čtěte také:
 

Chorvatsko láká turisty na známá filmová místa

 

Chorvatsko není jen moře

 

Hranice Chorvatska

 

Velká chorvatská letiště

   

 

 

Vložil/a: Daniel Česák 14.05.2020


Článek je zařazen v těchto kategoriích:
Abyste mohli články z těchto kategorií odebírat, musíte být přihlášen/a.

Tipy na levné lyžařské zájezdy


Další lyžařské zájezdy »

Hledat hotely

Destinace

Datum příjezdu

Datum odjezdu

Prohlédněte si chaty a chalupy na pronájem v krásném prostředí Česka a Slovenska. Tipy na výlety a noclehy najdete u nás v sekci ubytování. Dovolenou u vody Vám nabízí ubytování Lipno ubytování Lipno.