Jihočeské divadlo začne hrát v červnu, mění šéfa opery

Jihočeské divadlo začne znovu hrát po korovanirových omezeních 8. června. Divákům nabídne příští měsíc inscenace z činohry, baletu a Malého divadla. Hrát bude ve velkém sále své historické budovy, na studiové scéně a v Malém divadle. Otevřená je od 11. května pokladna, kde mohou lidé žádat o vrácení či výměnu vstupného za zrušená představení. Od září se změní šéf opery: povede ji Tomáš Ondřej Pilař. Nahradí Tomáše Studeného, který bude u souboru pokračovat jako dramaturg.
Tomáš Pilař (zdroj FB)

Vstupenky na červnová představení je možné zatím pouze zamluvit, e-mailem, telefonicky nebo v pokladně. Prodej vstupného uvolní scéna, jakmile vláda zveřejní podmínky pro divadelní provoz. „Červen bude naším prvním krokem k návratu do normálního režimu, na který se už všichni těšíme,“ uvedl ředitel.

Program za červen zahrnuje satirickou hru Společenstvo vlastníků, drama Pod sněhem, taneční divadlo Tramvaj do stanice Touha, baladu Čechomoří i interaktivní prohlídky divadla pro rodiny s dětmi od sedmi let.

Jihočeské divadlo dnes zároveň oznámilo, že od září povede operu Tomáš Ondřej Pilař. Program chce otevřít širším diváckým skupinám, rozvíjet mezinárodní aktivity, chystá i tituly pro diváky do 35 let.

Pilař má za sebou přes sedmdesát inscenací. Od roku 2014 vedl plzeňskou operu. Jeho inscenaci Händelova oratoria Saul jsme na Opeře Plus označili za nejlepší inscenaci roku 2019. Pro Jihočeské divadlo zrežíroval loni před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově operu Turandot.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat