Hlavní obsah

Nové knihy: Foglar, Emmert a Kotleta

Právo, Jan Šída

V nabídce knih tohoto týdne se objevuje klasický dobrodružný román Jaroslava Foglara Stínadla se bouří, dále kniha – rozhovor katolického kněze Karola Lovaše s originálním fotografem Janem Saudkem či thriller, který popisuje pátrání po stockholmském brutálním vrahovi. Kromě toho si mohou milovníci naší nedávné historie přečíst publikaci o působení US Army na našem území na jaře 1945.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Brian Freeman: Klikatá cesta

Cesta ke spravedlnosti dokáže být někdy hodně klikatá. Zvlášť vede-li ulicí San Francisca Lombard Street. A slovo Lombard je jediné a poslední, které vyřkne Denny Clark, než zemře v náručí svého přítele, inspektora Frosta Eastona, před prahem jeho domu. Může Dennyho smrt nějak souviset s úmrtími několika lidí, poblíž nichž byl objeven obrázek červeného hada? Řádí tu sériový vrah?

Kalibr, 352 stran, 379 Kč

Obal knihy

Brian M. Talgo: Sůl pradávných slz

Ve středověku postihla grónské Vikingy dodnes úplně neobjasněná katastrofa. Celá jejich několikatisícová populace náhle zmizela a zanechala po sobě opuštěná obydlí a pole. Jde o jednu z velkých záhad lidské historie, kterou se nikdy nepodařilo spolehlivě vysvětlit. Oslo, současnost, dva cizí lidé, osamělí, nezapadající do současného světa, pronásledovaní zvláštně živými nočními můrami. Julia je žena se strachem ze závazků. Jejich osudy se nenadále protnou, když je prastarý vikingský symbol uroboros, had požírající vlastní ocas, dovede ke dveřím tajemného léčitele Leonarda Kolla.

Metafora, 336 stran, 369 Kč

Obal knihy

Jaroslav Foglar: Stínadla se bouří

Dobrodružství čtenářského klubu Rychlých šípů pokračuje ve druhém dílu stínadelské trilogie. Po několika měsících klidu jsou Vontové opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném symbolu stínadelských, ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí. Jejich hnutí ožije a schyluje se k volbě jejich vůdce, Velkého Vonta. Rychlé šípy se bez váhání pouštějí do pátrání po hlavolamu. Chtěly by totiž získat plánek létajícího kola, který je uvnitř hlavolamu ukrytý.

Albatros, 256 stran, 399 Kč

Obal knihy

František Emmert: US Army v Československu 1945

Přehledně strukturovaná kniha mapuje průběh osvobozování západních Čech americkou armádou v dubnu a květnu 1945 a následný několikaměsíční pobyt amerických vojáků v Československu. Text doplňuje množství dobových fotografií, z nichž mnohé jsou publikovány poprvé. Vedle všeobecně známých událostí, jako byla bitva o Cheb, vstup Američanů do Plzně či setkání se Sověty na nedaleké demarkační linii. Publikace připomíná také méně známá fakta, například vojenskou přítomnost Američanů v Hradci Králové, Kladně, Hořicích, Kralupech či Poděbradech v rámci mise Velichovky. Nebo účast praporu vlámských dobrovolníků v řadách americké armády.

Mladá fronta, 176 stran, 399 Kč

Obal knihy

Kate Kitchenhamová: Pes - člen rodiny

Co všechno je třeba udělat, když čekáte do rodiny nový přírůstek, tentokrát v podobě roztomilého chundelatého čtyřnohého kamaráda? Tato příručka vám napoví, nač je třeba pamatovat, aby se váš nový pejsek u vás cítil dobře, prospíval a nic mu nechybělo. Dozvíte se, kde mu připravit místo na spaní, jaké bude potřebovat krmení a základní péči, proč jsou pro něj některé aktivity nebezpečné, a naopak jaké hry jsou pro něj vhodné, na co si dávat pozor při procházkách, jak pejska navyknout na společnost dalších zvířat v domácnosti a řadu dalších užitečných věcí.

Esence, 184 stran, 349 Kč

Obal knihy

Karol Lovaš: Jan Saudek: Mystik, fotograf, kterého se dotkl bůh

Umělecký fotograf Jan Saudek 13. května oslavil 85. narozeniny. Při té příležitosti vychází jeho originální knižní rozhovor s katolickým knězem Karolem Lovašem. Nahlíží do mysli jednoho z mála současných českých umělců, který se proslavil i za hranicemi naší země. Součástí publikace jsou i exkluzivní, dosud nepublikovaná mistrova díla.

Universum, 136 stran, 299 Kč

Obal knihy

Magnus Jonsson: Muž, který si hrál s panenkami

Expertka na šifrování Linn Ståhlová pronásleduje brutálního vraha v prvním dílu trilogie Nenávist. Ve Stockholmu někdo zabíjí ženy a těla za sebou zanechává naaranžovaná jako porcelánové panenky. Detektivové Rickard Stenlander a Erik Svensson osloví s žádostí o pomoc při vyšetřování expertku na počítače a kryptologii Linn Ståhlovou. Má to ale háček, Linn je bývalou členkou Antifašistické akce, organizace vedené na černé listině švédské tajné služby, v minulosti byla souzena za zločiny proti národní bezpečnosti a vůči spolupráci s policií proto zaujímá dost skeptický postoj.

Metafora, 400 stran, 399 Kč

Obal knihy

  František Kotleta: Underground

Audiokniha Františka Kotlety v podobě, v jaké ho neznáte, v postapunkovém románu, futuristickém, temném a divokém jako podzemí stanic U-metra. Praha City je šťastné město. Deset milionů obyvatel zde přežívá díky výdobytkům moderních technologií, zatímco zbytek Evropy se propadl do chaosu. Nikdo nepochybuje, že je to pravda, tvrdí to přece City News! Text knihy čte herec Petr Kubes.

Audiotéka, Epocha, 8 hodin 44 minut, 299 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám