Nový seriál „Život na Šumavě“ pozitivní sonda do života místních lidí

Sedmidílný populárně-naučný  dokumentární seriál Život na Šumavě mapuje život obyvatel v sedmi šumavských městech a obcích. Dokument hledá odpovědi na otázky, jaké jsou důvody, osobní motivace a kde se bere neutuchající touha k životu na Šumavě.
V roli průvodce Šumavou i seriálem se představí Daniel Rous a místní reálie popisuje svým sametovým hlasem Jitka Ježková. První díl nového  dokumentárního seriálu Život na Šumavě uvede na svém webu v neděli 17.5. v 11:30 hod TelevizeSeznam.cz.

V hlavní roli seriálu se kromě obcí a měst jakými jsou Kašperské Hory, Rejštejn, Srní, Prášily, Hartmanice, Železná Ruda a Čachrov představí především jejich sedmadvacet trvalých i přechodných obyvatel, kteří popisují své důvody usazení, žití a podnikání na Šumavě.
Výběr byl čistě náhodný a tvůrci seriálu zpovídali jak místní rodáky, tak i zajímavé osobnosti společenského života nejen na Šumavě. Mezi hosty seriálu se tak objeví režisér Jaroslav Soukup, olympionik Martin Jakš, ředitel Národního parku a CHKO Šumava Pavel Hubený, výtvarnice Vladimíra Tesařová, ředitel Geofyzikálního ústavu Akademie věd ČR pan Aleš Špičák či hajný z Rokyty pan Oldřich Coufal. Všechny spojuje jediné – láska k přírodě a Šumavě.

Skip to content