Na střeše Národního divadla se nachází tajná sauna. Nově bude přístupná veřejnosti

Sauna (ilustrační foto)

Nejutajenější místo v Praze: sauna na střeše architektonické perly

Na střeše jedné z budov Nové scény Národního divadla je snad nejutajenější sauna v Praze. Tato sauna je v provozu už 36 let, ale veřejnost do ní zatím neměla přístup, protože byla celé roky přístupná jen hercům a baletkám divadla. Po loňské rekonstrukci změnila nejen tvář interiéru, ale nově se otevře i pro veřejnost.

Do renovace sauny se pustil její provozovatel Lukáš Otevřel společně s hercem Stanislavem Majerem. „Zaujala mě na tom ta unikátnost prostoru. Je to taková oslava brutalismu a designu ze 70. let,“ popsal saunu Majer.

Z posledního patra Nové scény, kde se sauna nachází, je výhled na Žofín a pokud je na programu divadla operní představení, dá se při relaxaci poslouchat živě. Nádherný výhled a opojnou atmosféru si tam můžete užít zvlášť při západu slunce.

Kvůli opatřením kvůli koronavirové pandemii je nyní provoz všech wellness center včetně saun značně omezen. Sauna na střeše Nové scény se proto až do září neotevře. Poté se tam ale budete moci jít podívat a užít si jedinečný zážitek. Aby byla návštěva skutečně příjemná, počet lidí v prostorách sauny bude zajišťovat rezervační systém. Jak to v sauně Národního divadla vypadá, najdete v reportáži reportérky CNN Prima NEWS Markéty Skřivánkové.

Tagy: