Panáček v reality show

Eurovision: V sobotu zazáří světlo naděje

15. Květen 2020 | napsal(a): | reality show: Eurovision Song Contest

Eurovision-Europe-Shine-A-Light

Sobotní večer měl patřit soutěži, kterou si v loňském roce pustilo 182 milionů lidí. Eurovize se po loňském vítězství Duncana Laurence přesunula do Rotterdamu, kvůli současné situaci se ale v Ahoy Aréně nekoná pěvecká soutěž, ale koronavirové testování. Jako malá náhrada bude odvysílán pořad Eurovision: Europe Shine a Light, který vzdá hold všem zpěvákům, kteří se nemohli letos zúčastnit. Dívejte se s námi na ČT art od 21:00, český komentář dodá Jan Maxián!

Kromě 41 soutěžících uvidíme také známé tváře, třeba Mariju Šerifovićovou, Månse Zelmerlöwa, Nettu nebo právě Duncana Laurence. Vrcholem večera bude společně zazpívaná píseň „Love Shine a Light“.

O co jsme letos přišli?

Je to už nějaký ten pátek, co Eurovizi sleduji, a tak mohu říci, že letošní ročník mohl být extrémně silný. Ale posuďte sami, následujících 6 písní mělo podle posledních odhadů největší šanci na úspěch.

Little Big – „Uno“ (šance na vítězství 8 %)

Ruská skupina odhalila svou píseň jako poslední jen pár dní před zrušením Eurovize. Během pár hodin ale tenhle song uchvátil svět a tenhle klip je na YouTube kanálu Eurovize po dvou měsících po Nettině „Toy“ druhým nejsledovanějším, hravě překonal i třetí „Satellite“ od Leny. Šance, že by Rusko letos vyhrálo, byla opravdu veliká.

Victoria – „Tears Getting Sober“ (12 %)

Bulharsko letos vyslalo Victorii, jejíž píseň se držela v polovině března, tedy naposledy, kdy bylo relevantní odhadovat výsledky, na samotném vrcholu.

The Roop – On Fire (10 %)

Litva letos uchvátilo především chytlavou choreografií.

Gjon’s Tears – „Répondez-moi“ (10 %)

Švýcarsko vsadilo na Duncanův styl a s písní ve francouzštině atakovalo přední příčky.

Daði og Gagnamagnið – „Think About Things“ (9 %)

Retro styl, milý text, kuriózní pohyby. To byl letošní Island, oproti loňskému Hatari obrat o kompletních 180 stupňů.

Diodato – „Fai rumore“ (7 %)

Loňský Ital Mahmood skončil těsně druhý a ani letošní člen Velké pětky Diodato neměl vůbec marnou píseň.

Benny Cristo – Kemama (1 %)

Po úspěšných letech letos reálně hrozilo, že bychom se nemuseli dostat do sobotního finálového kola. Ben si také párkrát zavařil, když svou píseň několikrát upravoval (někteří to satiricky přirovnávali k loňskému Friend of a Friend od Lake Malawi, tedy že Ben připravil Revamp of a Revamp of a Revamp). Píseň měla zaznít jako 6. v pořadí v 2. semifinále. Pokud máte Bena rádi, tak vás potěší, že už byl potvrzen i na příští rok. Pokud ne, …

Pokud jste smutní, že letos Eurovize nebude tak, jak ji známe a chtěli byste vidět interprety naživo, tak nezoufejte. Velká část z nich (aktuálně už 14) se zúčastní i příští rok. Ovšem kde se tak stane ještě jasné není. Jisté naopak je, že každý musí připravit novou píseň.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Eurovision Song Contest

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Pavla
Reagovat

V textu je chybka, On Fire (The Roop) není Nizozemsko. Jinak úplný souhlas s tím, že letos by to byl hodně silný rok, škoda.

2
Lukša
Reagovat

@Pavla: Moje letošní TOP 3 a já v tom udělám chybu :-) Opraveno, díky.

3
Šarak
Reagovat

Chybi tam Nemecko, super song. Jinak je jasny ze by se letos rozhodovalo mezi skupinama z Litvy, Islandu a Ruska. Super taky je Svycarsko a spoustu dalsich.

Přidat komentář