Epidemie koronaviru pomalu opadá a tak přišlo v pondělí 11. května k další vlně rozvolňování. Otevřít mohou znovu mimo jiné i kina a tak jsme pro vás připravili nabídku, na co si o víkendu můžete zajít.

Po dvouměsíčním čekání si mohou lidé opět vychutnat film na velkém plátně. Zatím sice bez popcornu, velké Coca-Coly, v rouškách a s rozestupy, ale přeci.  Ne všechna kina ale otevřela, zatímco multiplex Cinema City je zatím zavřený, CineStar již láká diváky do sálů, dále také Kino Světozor, Aero, Kino Pilotů, Kino Lucerna a další. Za redakci jsme pro vás vypíchly několik filmových lahůdek, které by vám neměly uniknout.

V Síti

Dokument Víta Klusáka a Barbory Chalupové otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Film vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek“, pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení.

Gentlemani

Akční komedie z dílny scénáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů.

Modelář

Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se právě vrátil ze zahraničí, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali.

Vysoká dívka

Příběh je situován do Leningradu v roce 1945. Obléhání města trvalo neuvěřitelných 900 dní. Válka zdevastovala celé město i její obyvatele. Mezi zoufalými obyvateli dochází k vraždám, rabování a kanibalismu. V tomto pekle hledají dvě mladé ženy cestu, jak znovu začít žít mezi ruinami zničeného města.

Lov

Dvanáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí.

Dokud se tančí

Od útlého věku je Merab součástí národního souboru, který se věnuje tradičnímu tanci. Vedoucí choreograf je k tanečníkům nesmlouvavý – v gruzínském tanci neexistuje žádná sexualita, pouze vyjadřuje duši národa. A ten stojí na pravoslaví, tradičních genderových rolích a rodinných hodnotách. Nejen striktní pravidla tance, ale i rigidně smýšlející společnost tak ovlivňují život tvrdě trénujícího mladíka, jehož snem je vystupovat v zahraničí. Když se ale na tréninku objeví Irakli, Marebův svět se otřese v základech.

Mrtví neumírají

Americké městečko Centerville je ospalá díra, v níž stárnoucí šerif Robertson (Bill Murray) netrpělivě odpočítává zbývající dny do důchodu, protože nudit se člověk může i bez koltu za pasem. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále doufá, že se k nějakému pořádnému vyšetřování jednou dostane. Zasloužil by si to, protože jako první vytuší, že ty dvě ošklivě zavražděné dámy z místního bistra mají na svědomí zombie. Jindy by se mu zkušenější kolega vysmál, ale dnes ne. V městečku se totiž odehrává mnohem víc podivností.

Frčíme

Snímek vás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického.

Foto: pixabay.com/annca

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.