Guardiola zpátky na Camp Nou? Pokusím se ho přesvědčit, tvrdí „nový“ kandidát na prezidenta Barcelony

Guardiola zpátky na Camp Nou? Pokusím se ho přesvědčit, tvrdí „nový“ kandidát na prezidenta Barcelony

Bývalý prezident Barcelony Joan Laporta, který mimo jiné bude usilovat o znovudobytí svého klubového křesla, odhalil, jaké jsou jeho vztahy s trenérem Josepem Guardiolou a proč by ho opět rád viděl zpátky v Katalánsku.

Laporta stál ve vedení Barcelony v letech 2003-2010 a zažil skvostný začátek éry, kterou tvořil nyní přezdívaný „Nejlepší trenér světa“.

Pep Guardiola šéfoval v La Lize týmu, jenž by se dal považovat za jeden z nejdominantnějších vůbec. Jeho angažmá podtrhly tři ligové tituly a dva úspěchy z Ligy mistrů.

Veleúspěšný španělský trenér se následně vydal poznávat krásy Německa, kde vyhrával trofeje s Bayernem Mnichov a nyní se už čtvrtým rokem pokouší přepisovat rekordy v Premier League, kde stojí v čele Manchesteru City.

„Pracuji na tom, abych se představil jako jeden z kandidátů na prezidenta,“ dostával se ke slovu Laporta, jenž si už předem určuje hlavní priority. „Mým snem a přáním je do Barcelony opět přivést Pepa Guardiolu. Všichni fanoušci by jej rádi uvítali zpátky... No a já také,“ odhaloval.

„Až nastane ten správný čas, osobně si s ním promluvím. Nejen já, ale spousta lidí se domnívá, že to je správný člověk a Barcelona je místem, kde by měl být. Vždy se snažím spolupracovat pouze s lidmi, kterým důvěřuji. A Pepovi věřím, je to ikona tohoto klubu,“ doplnil Laporta.