Muž (23) v Mostě zapaloval kontejnery a auto. Sledoval, jak hoří, před hasiči pak utíkal
Noční požár automobilu v Mostě. Ilustrační foto: archiv
Most

Most - Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání 23letého muže a obvinil ho z přečinu poškození cizí věci. Podle policie má muž na svědomí založení tří požárů. Zapálil dva kontejnery a osobní automobil. Od požárů zahořely další kontejnery a také dvě další zaparkovaná vozidla. Škoda se vyšplhala na částku 56 tisíc korun. Na objasnění případů pracovali policisté obvodního oddělení Most Zahradní a Most.

Mostečan měl již v únoru na sídlišti Zahradní v Mostě v noci založit požár plastového kontejneru na směsný odpad. Přinesl si benzin a zapalovač a způsobil jeho zahoření. "Na místě chvíli přihlížel, a když slyšel, že se blíží hasiči a policisté, utekl. Oheň poškodil další vedlejší nádobu na odpad," uvedla Ludmila Světláková, tisková mluvčí Policie ČR.

V březnu po půlnoci v ulici Františka Malíka opět založil oheň v kontejneru z plastu zřejmě za použití benzinu a zapalovače, které si s sebou vzal. Stejně jako v prvém případě se díval na oheň a zmizel před příjezdem hasičů. I zde se plamen rozšířil na vedlejší plastovou nádobu, čímž došlo ke zničení. Navíc vlivem tepelné radiace a působením plamenného hoření byla poškozena zadní část zde v blízkosti zaparkovaného osobního vozidla.

Na třetí akci vyrazil v dubnu znovu pod rouškou tmy do starší zástavby města Mostu. Za domem na parkovací ploše měl vhodit pravděpodobně hořící kapesník do interiérového prostoru osobního vozidla, u kterého měl nejprve rozbít okno. Vnitřek automobilu zahořel a vůz požár značně poškodil. Na místě bylo poničeno vedlejší zaparkované vozidlo. "Vůz, který zapálil, si nevybral náhodně. Věděl, komu patří a jeho počin byl dílem msty," dodala mluvčí.

Vyšetřovatel muže po obvinění zadržel a podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby, soud v Mostě neshledal vazební důvody a muže propustil na svobodu. Vyšetřování obviněného je nyní vedeno na svobodě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru