Přejít k hlavnímu obsahu
Leon -

Sběratelská kolekce „Zakk Wylde“ je na prodej za 110 tisíc dolarů

Zakk Wylde, kytarista Ozzyho Osbournea a frontman kapely Black Label Society, má po světě zástupy fanoušků. K těm skalním se určitě řadí sběratel s nickem hitchhikermusic, který na portálu ebay nabízí k prodeji kolekci Wyldeových nástrojů a dalšího gearu za cenu přesahující 110 tisíc dolarů. Součástí sbírky je sedm signovaných modelů Gibson Les Paul Custom Bullseye, jedna úprava Aged, verze Camo nebo Rough Top, dva modely Vertigo a tři provedení Custom Painted.

Nechybí ani Gibson Flying V Bullseye s vibratem Floyd Rose, trojice Gibsonů ZV Bullseye kombinujících tvar SG a Flyingu, pět nástrojů z produkce značky Wylde Audio, signovaný aparát Marshall JCM 800 s kabinetem, 18 pevných a 6 měkkých nástrojových pouzder, signovaný wah pedál Jim Dunlop, trička, DVD, plakáty, fotky atd. Sbírka za v přepočtu cca 2.8 milionu Kč je prodejná pouze jako komplet.

První přiložené video demonstruje konstrukci a zvukové možnosti Wyldeova signovaného modelu Gibson Les Paul Custom Bullseye s javorovým krkem (profil '59), ebenovým hmatníkem a aktivními snímači EMG 85/81 v kombinaci s marshallským „osmikilem“. Druhý záznam z produkce magazínu Loudwire přináší sestřih mapující některé momenty Wyldeovy kariéry včetně rozhovorů nebo části sessionu, kde Wylde hraje na klasické piano Wurlitzer.

Tagy Zakk Wylde

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Leon
Ve Frontmanu jsem zodpovědný především za sekci novinek a článků o pódiovém a studiovém gearu známých muzikantů. Léta hraju na kytaru v různých kapelách a tento krásný nástroj také vyučuju.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY