Hlavní obsah

Pořadatelé zrušili červnové závody automobilů do vrchu Ecce Homo

Šternberk

Pořadatelé kvůli pandemii nového typu koronaviru a následným preventivním opatřením zrušili na červen plánovaný automobilový závod do vrchu na slavné trati Ecce Homo ve Šternberku na Olomoucku. Akci chtějí uspořádat později. Na internetových stránkách šternberské radnice to oznámil Automotoklub Ecce Hommo Šternberk.

Foto: Archiv Ennoble racing klub

Petr Vojáček si jede pro vítězství s Ferrari 430 GT na trati Ecce Homo.

Článek

Podle původního harmonogramu se mělo závodit od 5. do 7. června. "Vzhledem ke všem nařízením vlády a vzhledem k bezpečnosti nás všech není možné závod uspořádat. Zároveň s tím se nebude konat ani doprovodný program na náměstí - Město v pohybu," uvedli organizátoři.

Závod byl zatím odložen. "Pokud to bude jen trochu možné a reálné, tak stanovíme jiné, pozdější datum pro uspořádání Ecce Homo. Toto ale záleží na nařízení, která budou dále vydaná. Vzhledem k omezenému počtu osob na akcích je šance spíše malá," upozornili organizátoři.

Foto: Foto archiv Tomáše Vavřince

Mitsubishi s Tomášem Vavřincem za volantem zdolává zatáčky na trati Ecce Homo ve Šternberku.

Na závodní trati Ecce Homo u Šternberka se závody do vrchu konají pravidelně. První se jel v roce 1905. Závodníci 7800 metrů dlouhou trať zdolávají stále rychleji. V roce 1972 měl nejrychlejší jezdec průměrnou rychlost zhruba 109 kilometrů za hodinu, aktuální rekord je bezmála 170 kilometrů za hodinu. V některých úsecích automobily po trati uhánějí rychlostí přes 250 kilometrů za hodinu.

Kalendář letošního vrchařského ME pandemie výrazně poznamenala. Z dvanáctidílného seriálu, který měl začít už v dubnu, bylo včetně Šternberka zrušeno či odloženo už deset závodů. Aktuálně by měl šampionát začít až na konci srpna ve slovinské Ilirské Bystrici.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace