17. května 2020 • 14:16

Pardubice rozjely přípravu, novináře nechtěl pustit urputný hlídač

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viděli jste emoce, na které vlastně celou minulou sezonu nebyl nárok. Klidné výrazy, úsměvy, klid. Hráči Pardubic pracovali pod dohledem kondičního trenéra Petra Mocka na ploše malé haly, ano, kapal z nich pot. Ale napětí jste z jejich tváří číst už nemohli, na lavičce u trenérů, u hráčů taky ne. Žádné strnulé výrazy se nekonaly. Už nešlo o přežití v soutěži, to se odbylo do března.



„Karma je zdarma,“ ozvalo se z hloučku hokejistů, když jeden z nich uklouzl při cvičení. Byla to slavná hláška bývalého generálního manažera Martina Sýkory z jeho éry na Twitteru. Vlastně jen na jediném úseku jste viděli zamračené a nasupené tváře. Na vrátnici. „Stop. Dovnitř nemůžete. Tam mohou jen členové A týmu,“ hned hlásil urputný hlídač. „Nezajímá mě, že to máte domluvené, nesmíte tam,“ hartusil na novináře. Rozkaz zněl jasně. Nesmí projít za žádnou cenu. Trvalo, než povolil.

„Zase tak moc se naše příprava neliší od normálu, v podstatě jsme začali trénovat tak, jak jsme si naplánovali,“ vysvětluje trenér Milan Razým.

Pardubice koronavirová pandemie zatím nijak výrazně nepoznamenala. Extraliga se zastavila ve chvíli, kdy měly už splněno: záchranu v soutěži si odškrtly, play off se jich netýkalo. Teď s rozvolňováním opatření se postupně rozjíždějí týmové tréninky ve větších skupinách. „Celkem nás teď čekají čtyři týdny, pak starší kluci dostanou týden individuální přípravy. Potom přijde pětitýdenní fáze, kde od druhé půlky června budeme mít k dispozici už led,“ vypočítává Razým.

Mladší hráči na individuální přípravu nebudou mít nárok. „Oni ne. Rozhodně by na tom měli být lépe, než jsou teď. V prvním týdnu jsme dělali testy fyzické připravenosti a představovali bychom si, aby byli dál,“ nechápe nedostatek v kondici kouč.

Trénink pod ostrahou neprostupné roty na vrátnici se do malé haly přesunul dopoledne nouzově. Hráče původně čekaly schody na atletickém stadionu, ale vlezlé počasí a déšť změnily plán. Místo výstupů na betonové stupínky se tým pral s rychlými starty, kloboučky na zemi a gumami, které si hráči vázali kolem pasu. Hromadných dávek se neúčastnili Jan Kolář , Juraj Mikuš, Vladimír Svačina, Michal Vondrka , Radoslav Tybor a ani Rhett Holland. Ti se připojí později.

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

S novým trenérským triem udělá český hokej krok dopředu, komentuje nová jména hokejový expert deníku Sport Ryšavý
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud