Kdo natočí remake Zjizvené tváře? To jméno vás překvapí

Kdo natočí remake Zjizvené tváře? To jméno vás překvapí
Zjizvená tvář | WallpaperSafari
O tom, že se studio Universal chystá oprášit příběh o imigrantovi, který se
Timothée Chalamet, Armie Hammer
Timothée Chalamet a Armie Hammer - Dej mi své jméno | če
vypracuje až do čela organizovaného zločinu, se hovoří už delší dobu. S novou verzí Zjizvené tváře byl dlouho spojován režisér Antoine Fuqua a do hlavní role byl pasován herec Diego Luna, ale tyto zvěsti se ukázaly býti liché, neboť na palubu nově nastoupil tvůrce, kterého by s danou látkou spojoval jen málokdo. Scénář bratrů Coenových má realizovat italský filmař Luca Guadagnino, jenž se nejvíce proslavil nedávnou gay romancí Dej mi své jméno. Ten sice nemá s akčními a kriminálními náměty žádné zkušenosti, ale jde o nesporně kvalitního režiséra, jenž by mohl vnést do recyklovaného příběhu notnou dávku osobitosti a originality. A za zády bude mít psaný materiál mistrů Joela a Ethana, kteří už úspěšně zabrousili do temnějších zločineckých sfér ve svých klenotech jako Millerova křižovatka nebo Fargo.
Projekt přesto budí u fanoušků rozpaky, neboť se navazuje na opravdu výrazné kinematografické legendy. Nejen dílo Briana De Palmy, v němž si Al Pacino střihl jednu ze svých dvou nejcitovanějších a nejlepších rolí, ale také původní verze Howarda Hawkse z roku 1932 patří k žánrovým milníkům, přičemž se vždy podařilo přijít s rozdílným a invenčním přístupem. Nový přírůstek do zjizvené rodiny by měl kombinovat motivy předešlých filmů spolu se zasazením děje do Los Angeles.
Al Pacino
Zjizvená tvář | Universal Pictures
Věříte v opětovný úspěch ve stylu předchůdců, nebo nad tímto remakem předem lámete hůl? A jakého herce byste nejraději viděli v hlavní roli?