Pět posledních představení sezóny Národního divadla je ode dneška v prodeji

Národní divadlo v Praze dnes začíná v předprodeji nabízet vstupenky na pět představení, která uvede na závěr sezony. Počet diváků bude ale kvůli koronavirovým opatřením omezený. Podle ustanovení vlády smí do muzeí, galerií či výstavních síní od 11. května jen 100 lidí současně a v divadlech je možné obsadit jen každou druhou řadu. S obnovením plného provozu počítá Národní divadlo až v nové sezoně.
Balet ND – Kylián – Mosty času – Žalmová symfonie – Matěj Šust a soubor Baletu ND (foto Martin Divíšek)

Od 10. do 14. června 2020 odehraje ND v historické budově dvakrát inscenaci Manon Lescaut, dvakrát balet Kylián – mosty času a jednou operní koncertní gala s názvem Opera před oponou. Představí se operní sólisté i přední členové obou hudebních těles, Orchestru Národního divadla a Orchestru Státní opery, protože za současných podmínek nelze hrát v plném obsazení.

Kvůli dodržení hygienických opatření proti šíření koronaviru bude na představení k dispozici zatím sto vstupenek. V případě, že se opatření uvolní, divadlo jejich počet zvýší, uvedl ředitel ND Jan Burian. Na dvě představení divadlo věnuje prostřednictvím nemocnic vstupenky zdarma zdravotníkům jako poděkování za jejich práci v době koronavirové krize.

Vstupenky v několika cenových kategoriích nebudou číslované. Diváci se budou v hledišti usazovat s odstupem volné řady a volného sedadla mezi jednotlivými skupinami návštěvníků. Ve vydezinfikovaném divadle bude k dispozici dezinfekce rukou.

Pěticí představení se Národní divadlo rozloučí s letošní divadelní sezonou. Vstupné za všechna ostatní představení, která byla původně plánovaná do konce června, bude nadále vracet. Vstupenky na srpen, září a říjen 2020 jsou již v prodeji, předprodej na listopad začne 1. června 2020.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat