Zavřít reklamu

Řada starších Apple produktů se může pochlubit designem, který by jistě mnozí z nás uvítali i u současných výrobků. Čas od času se na internetu objeví koncept, na kterém se starší design snoubí s prvky a funkcemi novějších Apple produktů. Jeden takový koncept vytvořil i čtyřiadvacetiletý designér a fanoušek Applu Xhakomo Doda. Návrh počítače s názvem iMac G4 New Edition si částečně vypůjčil design od iMacu G4 – oblíbené „lampičky“ z roku 2002.

Doda uvádí, že design je pro něj vždy výzvou, a že vytvořit nový produkt z něčeho, co se již v minulosti osvědčilo svými funkcemi i designem, může být někdy těžké. Ve svém konceptu chtěl zachovat estetiku iMacu G4 a skloubit ji s prvky současných Apple produktů. Podle svých slov se při navrhování konceptu chtěl držet charakteristického vzhledu kupolovité základny v kombinaci s plochým monitorem. Hlavními materiály v konceptu byl hliník a sklo, které Doda považuje za charakteristické pro Apple. Doda si při navrhování patřičně pohrál i s klávesnicí, kterou v konceptu pojal jako dotykovou s možností přechodu od klasického psaní k jinému typu práce. „Myslím si, že je to ta nejinovativnější část konceptu,“ říká Doda o klávesnici. Monitor navrženého Macu má tenký, prakticky bezrámečkový design, součástí konceptu je také myš, která v mnohém připomíná Apple Magic Mouse 2.

Xhakomo Doda vystudoval průmyslový design na architektonické univerzitě v Benátkách. V současné době žije v Londýně, kde pracuje jako CAD designér ve společnosti Burberry. Jeho vize tedy nevychází ze žádných zákulisních informací Applu, ale vyloženě.z jeho fantazie. Co na tento koncept iMacu říkáte?

Dnes nejčtenější

.