„Koronaprojekt“ United Live Radio pokračuje, chtějí do něj vstoupit další kluby a promotéři

18. květen 2020

Rádio mělo původně vysílat pouze 30 dnů, ovšem díky velkému zájmu pokračuje dál. Tým okolo projektu United Live Radio uvedl, že jeho poslechovost je nejvyšší ze všech internetových rádií, které nezaštituje žádná FM stanice.

United Live Radio, unikátní projekt hudebních promotérů, má za sebou první měsíc svého fungování. Na vlnách rádia si posluchači mohli pustit více než 30 koncertů a setů, které alespoň částečně vynahradily zážitek z živého koncertu. Mezi nimi byly koncerty české kapely Už jsme doma, Ivy Bittové a Dunaje nebo kapely Vanessa, ale i sety umělců ze zahraničí – například Jamese Blakea či Sofi Tukker. Rádio také nabízí vlastními pořady, které vznikají ve spolupráci se zapojenými subjekty.

„Projekt rádia se nám podařilo dát dohromady v rekordním čase asi dvou týdnů. Během nich vzniklo vše od dramaturgie rádia, přes výrobu pořadů po zapojení dalších 22 festivalů a hudebních promotérů napříč hudebním spektrem i republikou,“ uvedl ředitel stanice a hudebník Moimir Papalescu a mimo jiné doplnil: „Píší nám kluby a promotéři z celé České republiky, že by se do projektu také chtěli zapojit. Dveře rádia jsou otevřené každému, kdo chce přinášet zážitek z kvalitní hudby.“

Rádio mělo původně vysílat pouze 30 dnů, ovšem díky velkému zájmu pokračuje dál. Tým okolo projektu United Live Radio uvedl, že jeho poslechovost je nejvyšší ze všech internetových rádií, které nezaštituje žádná FM stanice. Konkrétní čísla ovšem zveřejněna nebyla. „Velice pozitivní je, jak jsme se dokázali v krátkém čase s mnohými různými festivaly, organizátory koncertů, umělci (..) dát dohromady,“ konstatoval producent festivalu Metronome Prague David Gaydečka.

autor: lukpo
Spustit audio

Související