Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rýpar okusí prestižní švédskou soutěž v dresu Linköpingu

Do nejvyšší švédské florbalové soutěže míří reprezentant Josef Rýpar. Šestadvacetiletý hráč Vítkovic bude nově nastupovat v dresu Linköpingu, kde nahradí spoluhráče z národního týmu Ondřeje Němečka.

Josef Rýpar
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Univerzál Rýpar si v uplynulé sezoně, kterou po druhých čtvrtfinálových zápasech play-off ukončila předčasně pandemie koronaviru, připsal ve 26 utkáních základní části 32 bodů za šestnáct branek a stejný počet asistencí. Ve dvou duelech play-off stihl tři góly a jednu přihrávku.

"Hledali jsme obránce, který by posílil naši obranu. Jsme moc rádi, že se nám povedlo přivést Josefa, který má zkušenost ze zápasů mistrovství světa a z bojů o nejvyšší pozice v Česku," řekl klubovému webu sportovní manažer Linköpingu Johan Fredriksson. Rýpar se potká v Linköpingu s útočníkem Matějem Jendrišákem, který je oporou týmu už od roku 2014. Němeček opustil klub po dvou letech a ze studijních důvodů se vrátí do české superligy.

"Je skvělé být součástí Linköpingu, který by mohl mít v příštích sezonách skvělou budoucnost. V druhé polovině minulého ročníku ukázal, že může být rovnocenným soupeřem nejlepším týmům a není nereálné se dostat do superfinále," prohlásil Rýpar, který v prosinci 2018 debutoval v Praze na mistrovství světa.

Nastupoval v útoku a v šesti duelech si připsal šest bodů (4+2). "Fandím Linköpingu od doby, kdy tam přišel Matěj Jendrišák. Později tam působil i Milan Tomašík a naposledy Ondřej Němeček, který je výjimečně šikovný hráč. V týmu jsou velice kvalitní hráči. Byl jsem zvyklý hrát v Česku o nejvyšší příčky a věřím, že v Linköpingu budou podobné ambice," dodal Rýpar.

K týmu se kvůli opatřením proti koronaviru připojí až v srpnu. Rýpar má v české superlize na kontě v základní části 114 zápasů a 153 bodů za 81 branek a 72 asistencí. V play-off zaznamenal ve 47 utkáních 50 bodů za 27 gólů a 23 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články