DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Společnost Penny Market věnovala dalších 700 tisíc korun na...

DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Společnost Penny Market věnovala dalších 700 tisíc korun na pomoc seniorům

 

Už podruhé letos PENNY věnuje Nadaci Krása pomoci finanční dar určený na pomoc osamělým seniorům. Šek na 700 000 korun převzala zakladatelka nadace Taťána Gregor Brzobohatá v rámci online koncertu Víkend pro seniory v neděli 17. května. Celkem PENNY Kráse pomoci věnovalo již více než tři miliony korun.

„Nadaci podporujeme už čtvrtým rokem, a právě nyní se ukázalo, jak je pomoc seniorům důležitá. Řada z nich zůstává ve strachu zavřená sama doma a potřebuje pomoc více než kdy jindy. Nejedná se jen o hmotnou pomoc, ale i v boji proti samotě. To je na tomto projektu unikátní, protože se zaměřuje i na tuto problematiku, která právě v této době dostala zcela jiný rozměr,“ říká Martin Peffek, jednatel společnosti PENNY a Taťána Gregor Brzobohatá, zakladatelka Nadace Krása pomoci, k tomu dodává: “Cítíme, jak starší lidé trpí tím, že jsou už celé týdny izolovaní. Riziko nákazy nezmizí jako mávnutím kouzelného proutku a je pravděpodobné, že starší lidé budou izolovanější než zbytek populace i dlouho po tom, co to přestane být mediálním tématem. My jim ale chceme pomáhat překonat samotu dlouhodobě.”

“Máme v plánu propojit aktivity dalších organizací, které se snaží řešit právě sociální izolaci seniorů, a jsme rádi, že máme partnera, který to dlouhodobě vnímá jako velmi důležité téma, moc si toho vážíme,” doplňuje Michaela Stachová, ředitelka nadace.

Na konci loňského roku PENNY věnovalo Nadaci Krása pomoci šek na 639 848 korun, v březnu letošního roku 685 593 koruny a nyní je to rovných 700 000 korun, které putují na pomoc nadaci z prodeje časopisu S PENNY U STOLU. Celkově na podporu seniorům od roku 2017, kdy spolupráce začala, věnovalo PENNY přes 3 miliony korun.

Živé on-line koncerty v rámci akce Víkend pro seniory s podtitulem Tahle země je i pro starý odvysílala internetová televize Mall.TV. Cílem koncertů bylo podpořit seniory, kteří patří k nejvíce ohroženým skupinám onemocněním Covid-19. V rámci veřejné sbírky se v průběhu víkendových koncertů vybralo celkem více než 740 tisíc korun a sbírka stále ještě probíhá. Akce Víkend pro seniory bude pokračovat koncertem kapely Olympic v sobotu 30. května. Sbírku i rozdělení jejího výtěžku zaštítí nadace Krása pomoci. Nadace Krása pomoci se v těchto dnech zaměřuje na koordinaci akutní pomoci pro seniory. Řídí závozy potravin, léků, ochranných pomůcek nebo něčeho, co klienty potěší. Zprostředkovávají obědy, obstarávají jednání na úřadech, zajišťují komplexní poradenství nebo psychologickou podporu po telefonu.

 

Text a foto: (tzpenny)

Taťána Gregor Brzobohatá, zakladatelka Nadace Krása pomoci

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře