I malé bydlení může být kouzelné aneb bydlení v Mercedesu

Pokud jste si doteď mysleli, že miniaturní Tiny houses jsou vrcholem lidské kreativity, co se bydlení na malé ploše týče, to jste asi ještě neviděli tento opravdu miniaturní domek, který se nachází v Mercedesu. Stavba tohoto mobilního domu trvala čtyři měsíce a stála necelých 19 tisíc dolarů.

Každý z nás už jistě viděl spousty malých domků. Ať už v reálu nebo na internetu. Nejnovějším přírůstkem do těchto miniaturních obytných staveb je tento mini domek, který se vleze do dodávky Mercedes-Benz z roku 2012.

Domek pojme až 4 osoby

Domek byl postaven technikem Jackem Richensem a jeho přítelkyní Lucy Hedgesovou. Ačkoliv byste si na první pohled řekli, že se jedná o provizorní domek pro jednu osobu, opak je pravdou. Toto obydlí na kolech pojme čtyřčlennou rodinu – a to jak manželský pár, tak i dvě děti, pro které je ve vozidle připravena palanda.

Kuchyně je vybavena vším, co je potřeba

Když se podíváme na kuchyňský kout tohoto vozidla, můžeme si všimnout, že obsahuje nejen lednici, ale i malý sporák se dřezem. Ve chvíli, kdy je čas na oběd, lze kožená sedadla ve vozidle otočit k sobě a najíst se u stolu, který zde také nesmí chybět. Úložné prostory pak najdeme pod schody v zadní části této dodávky.

autor: TIM HALL

Pár se nenechal zastavit ani odrazujícími komentáři

Pro Lucy s Jackem nebylo cestování v přestavěných vozidlech nic nového, za svůj společný život jich vyzkoušeli již několik. Avšak časem se jejich nároky na kvalitu života zvýšily – i proto se do této rekonstrukce pustili s vervou jim vlastní. Chtěli si vytvořit takové bydlení, které bude nejen praktické, ale i esteticky příjemné pro ně a jejich rodinu. Poté, co vytvořili nejrůznější návrhy, se mohli pustit do realizace. Ačkoliv se během stavby setkali i s nepříliš pozitivními reakcemi okolí, ve stavbě se zastavit nenechali a to dalo vzniku této úžasné stavbě na kolech.

autor: TIM HALL

Stavba přinesla své ovoce

Fotografie této dodávky se začaly šířit internetem skrz na skrz a začaly přitahovat velkou pozornost od spousty nadšenců do tohoto způsobu života. Emailové schránky realizátorů byly plné, avšak nyní se jednalo pouze o slova chvály a vyjádření podpory. Celkové náklady na stavu tohoto domu byly 18 500 dolarů, avšak jen deset tisíc z toho bylo dáno na koupi dodávky jako takové, takže přestavba samotná je vyšla na 8500 dolarů.

autor: TIM HALL
autor: TIM HALL

Jistě jste si všimli toho, že v domě chybí koupelna. Žádný strach. Jak se nechal Jack vyslyšet, i její stavba je v procesu plánování a navrhování. Tento způsob bydlení je vhodný pro všechny, co rádi cestují a ke svému štěstí nepotřebují dům o velikosti vily. Nemluvě o cenové dostupnosti takovéto stavby.

Autor: Nikola Zatloukalová
zavřít reklamu