SOUTĚŽ: Tradinář. Vyhrajte novou publikaci o rituálech a zvycích pro celou rodinu

Od novoročního rodinného oběda, držení půstu a vynášení zimy přes zdobení velikonočních vajíček, oslav letního slunovratu a podzimní sklizně až po navštěvování příbuzných na dušičky a společné pečení před Vánoci. Přehled aktivit pro celou rodinu, které vycházejí z křesťanských svátků, novodobých tradic i rodinných zvyků, nabízí nová publikace Tradinář. O knihu si můžete tento týden zahrát v pravidelné soutěži serveru iROZHLAS.cz.

Knižní soutěž Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tradinář, kniha autorek Moniky Kindlové a Martiny Boledovičové, provází jednotlivými měsíci a poukazuje na jejich poetiku.

Tradinář, kniha autorek Moniky Kindlové a Martiny Boledovičové, provází jednotlivými měsíci a poukazuje na jejich poetiku. | Foto: Martin Zajíček | Zdroj: Český rozhlas

Tradinář je podle autorek Moniky Kindlové a Martiny Boledovičové zjednodušeným přehledem svátků, tradic a obyčejů, které vstupují do života rodin s dětmi, a zejména pak inspirací k tomu, jak jim dávat skutečný prostor i v současném běžném životě.

„Intenzivně jsem cítila, že chci, aby moje děti vyrostly v přirozených rituálech a tradicích. Aby poznávaly, jak vše ovlivňuje příroda a roční cyklus, co dá práce vypěstovat si vlastní jídlo a že je potřeba i v dnešní době konzumu a materiálního dostatku cítit vděčnost,“ píše v úvodu knihy Boledovičová.

Publikace je rozdělena do 12 kapitol podle jednotlivých měsíců, od ledna až do prosince. Každou předchází krátký výčet toho, jaké svátky a významné dny, recepty a nápady na domácí výrobu, ale také rituály a akce si je možné v daném období užít.

Pravidla soutěže

Přečtěte si Obecná pravidla soutěže o knihy se zpravodajským serverem iROZHLAS.cz

„Celá tato kniha je o tom, jak s pomocí tradic a rituálů s láskou opečovávat a rozvíjet vztahy a vazby uvnitř své rodiny i v blízkém okolí. A o tom, jak si i v obyčejných dnech všímat toho důležitého a vidět jejich krásu,“ dodávají autorky.

Tradinář obsahuje historii i stručné informace osvětlující původ jednotlivých zvyklostí, aby si čtenáři se svou rodinou mohli vše nachystat a zvládli přitom dětem zodpovědět zvídavé otázky. Na posledních stranách nechybí ani kalendář, do kterého si mohou své společné plány zaznamenat.

Pokud se chcete zapojit do soutěže o 10 knih Tradinář, napište nám až do tohoto pátku 22. května do 18.00 na e-mailovou adresu soutez.irozhlas@rozhlas.cz odpověď na následující otázku:

Na které datum letos vychází první podzimní den?

Do odpovědi uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Adresu pro případ výhry
  • Telefon, případně e-mail

Výherce bude server iROZHLAS.cz losovat ze správných odpovědí, každý se může v daném kole účastnit pouze jednou. Více se dočtete v pravidlech.

red Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme