Do kin po pauze dorazily tisíce diváků. Který film je v čele žebříčku návštěvnosti?

Do kinosálů, které musely od 10. března kvůli covidu-19 přerušit provoz, dorazily minulý týden první tisíce diváků. Kina zahájila provoz v omezeném režimu. Nejvíce lidí o víkendu navštívilo český dokument V síti, na který si našlo cestu přes 7000 diváků. Vyplývá to z informací na webu Unie filmových distributorů (UFD).

Klasická kina mohla zahájit omezený provoz 11. května, v sále ale může být maximálně 100 lidí, každá druhá řada musí zůstat neobsazená a v jednotlivých řadách lze prodat nejvýš dvě sedačky vedle sebe. Nutný je dostatek dezinfekce, roušky personálu i návštěvníků a preference prodeje lístků přes internet. Všichni uvolnění provozu nevyužili. Například vedení multiplexů Cinema City se rozhodlo odložit otevření svých kin do té doby, dokud situace neumožní provoz bez větších omezení. První premiéry uvedla kina 14. května.

Dokument režiséra Víta Klusáka V síti, který natočil spolu s Barborou Chalupovou a který je šokující výpovědí o zneužívání dětí na internetu, v českých kinech od premiéry 27. února navštívilo 319.000 lidí a na tržbách vydělal přes 48 milionů korun. Na druhém místě skončil americký animovaný snímek Frčíme, který o víkendu nasbíral přes 1600 diváků. Jedna z mála premiér minulého týdne, americký horor Lov, na třetím místě zaznamenala téměř 1400 lidí.

Po úspěchu v autokinech je stále zájem o českou komedii Vlastníci režiséra Jiřího Havelky, na který o víkendu přišlo dalších téměř 1000 lidí, celkově od premiéry 21. listopadu loňského roku zaznamenal přes 284.500 návštěvníků. Na pátém místě je další česká komedie Chlap na střídačku. Snímek režiséra Petra Zahrádky, v němž se pro Jiřího Langmajera život mezi manželkou a milenkou stane noční můrou, od 13. února vidělo téměř 200.000 lidí.

Ve čtvrtek do českých kin dorazí ruský film Vysoká dívka o dvou mladých ženách žijících ve zničeném Leningradu v roce 1945, britská komedie Emma, finské drama V Mariině ráji, britský dokument ze syrského Aleppa Pro Samu a americko-čínská komedie Malá lež.

Související

Dwayne Johnson ve filmu Black Adam.

RECENZE: Dwayne Johnson se jako Black Adam zmůže jen na prázdné fráze a pěsti

Black Adam byl prezentován jako inovativní superhrdinský snímek, který ukáže budoucí cestu DCEU. Místo toho však odhalil bezradnost produkčního týmu, jenž nedokáže vymyslet smysluplný příběh, natož vesmír. To jen ukazuje, jak v této disciplíně zaostávají za Marvelem. Snímek nabídne jen prázdné dialogy a spoustu bitek, jimiž maskuje duševní prázdnotu.

Více souvisejících

Kina kultura filmy film "V síti"

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Zbyněk Stanjura

ODS po volbách nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

před 4 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj podepsal zákon o mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Dánský Notre-Dame: Ikonická budova Kodaně v plamenech, zhroucení věže lidem vyrazilo dech

Dánskou historickou budovu staré burzy v centru Kodaně zachvátil požár. Børsen ze 17. století je jednou z nejstarších budov města a podle serveru BBC zhroucení ikonické věže obyvatelům Dánska vyrazilo dech.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy