Tadeáš Růžička dokázal ustát obrovský tlak a ve druhém kole knockoutoval Tomáše Le Syho tvrdým kolenem

Tadeáš Růžička dokázal ustát obrovský tlak a ve druhém kole knockoutoval Tomáše Le Syho tvrdým kolenem zdroj: Profimedia

Hlavní zápas večera v Oktagonu Undergound ukázal skvělý souboj mezi MMA a thajským boxem, ve kterém zvítězily tvrdá thajská kolena.

Nejočekávanější zápas večera v prvním turnaji Oktagonu Underground, byl soubojem mezi tvrdým thaiboxerem Tadeášem „Mawarem“ Růžičkou a MMA zápasníkem, Tomášem Le Sym. Byl to však hlavně zápas mezi thaiboxem a MMA, ze kterého oba borci udělali regulérní válku.

Tadeáš Růžička je jedním z nejlepších českých thaiboxerů, který vyniká svojí tvrdostí a agresivitou. V thajském boxu má i přes svých teprve 22 let obrovské zkušenosti. Je několikanásobným mistrem světa a na svém kontě má 57 vítězství a pouhých 7 porážek.

Tomáš Le Sy je MMA zápasníkem Oktagonu, který má v profi MMA 6 zápasů, z toho 4 výhry na KO a 2 porážky. Má velice dobrý postoj a především jeho rychlé a silné kopy jsou jeho velkou zbraní.

Zápas byl od počátku pořádně vyhecovaný a postaral se o to především Tomáš Le Sy, který na sociálních sítích zveřejnil, že thaibox patří historii a v malých MMA rukavicích nemá thaiboxer proti MMA zápasníkovi šanci. K tomu dodal, že Růžičkovi ukáže, jak se boxuje v malých rukavicích, a že se těší, „až toho divočáka zkrotí“. Tím samozřejmě nadzvedl celou českou thaiboxerskou scénu a také Růžičku, který jej chtěl za tyto řeči potrestat.

Růžička vs. Le Sy zdroj: Profimedia

To, že svoji nevraživost borci nehráli, bylo vidět už při jejich staredownu a také těsně před zápasem, kdy si ani nepodali ruce. Le Sy po startu na nic nečekal a snažil se Růžičku ihned trefit naskočeným kolenem ala Jorge Masvidal. To se mu sice nepovedlo, ale vzápětí trefil Růžičku tvrdým zadním direktem přímo na bradu a viditelně jím otřásl. Le Sy se toho snažil dále využít a pokračoval v ofenzívě. Na Růžičkovi bylo vidět, že takový tlak nečekal a nemohl se dostat do tempa. Borci se svázali v klinči, ve kterém Růžička natrhl Le Symu čelo svým ostrým loktem a zkrvavil mu tak celý obličej. Na konci kola už se Le Sy trochu unavil a Růžička se naopak dokázal dostat zpět do hry a začínal přebírat otěže zápasu.

Růžička vs. Le Sy Tadeáš Růžička trefuje Tomáše Le Syho naskočeným kolenem. | zdroj: Profimedia

Do druhého kola už šel Růžička mnohem silnější a začal Le Syho přebíjet v přestřelkách. Le Sy byl ale pořád nebezpečný a trefil Růžičku tvrdým úderem, který ale Růžička díky své ocelové bradě znovu ustál. Růžička ale čím dál tím víc dominoval, posílal na Le Syho tvrdé háky, lokty i kolena a unavený Le Sy očividně ztrácel. Na konci druhého kola Růžička chytil Le Syho do thajského klinče a mazácky mu propašoval tvrdé koleno přímo na bradu. Tomáš Le Sy šel k zemi a rozhodčí jej začal počítat. Le Sy se sice snažil postavit, ale nepřesvědčil rozhodčího, že je v pořádku a ten tak zápas ukončil.

Růžička vs. Le Sy zdroj: Profimedia

Oba borci předvedli skvělé výkony a postarali se o úžasný zápas. Tadeáš Růžička potvrdil svoji dominanci a Tomáš Le Sy i přestože prohrál, si získal respekt jak diváků, tak nakonec i samotného Růžičky.

Tadeáš Růžička zúročil své zkušenosti, agresivitu a tvrdost a v pyramidě postupuje do dalšího kola, kde se utká s mladým talentem z Muay Thai Olomouc, Štěpánem Gubou.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články