S Přerovem zase počítejte! Udržel dalšího klíčového beka

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

18. května 2020, 19:52

Marek Hedbávný

Obránce Lukáš Forman (dříve Vágner) bude pokračovat v Přerově, kam přišel letos v lednu jako posila před play off z konkurenční Třebíče.

Forman dlouhodobě patří k nejlepším bekům Chance ligy. O zájemce proto neměl nouzi.

„Z Přerova ale přišel největší zájem. Viděl jsem, že mě tady Pavel Hanák i trenéři chtějí. Přerov byl z nabídek první volbou,“ přiznal Forman v rozhovoru na klubových stránkách.

„Lukáše jsme si loni vyhlédli jako posilu, což stoprocentně splnil," těší sportovního manažera Pavla Hanáka. „V Přerově to dobře zná, má na něj i osobní vazby. V této těžké době je to pro nás velmi důležitý podpis."

Šestadvacetiletý odchovanec Komety má za sebou bodově vydařený ročník: v 54 zápasech dal parádních devět gólů. Jen tři jiní beci skórovali víckrát než on. Forman zářil hlavně při nájezdech. Celkově pak získal 21 bodů.

Horší to bylo ve statistice +/-, kde se propadl na -21. Spíš jde ale o jednorázový výpadek: v předešlých sezonách byl totiž směrem dozadu skvělý.

Kromě něj má Přerov pod smlouvou ještě dva zkušenější zadáky: Jiřího Krisla a Mikuláše Zbořila. Každopádně Zubři i vinou složité situace ohledně koronaviru svůj kádr omladí.

„V Přerově to s mládeží umí, důkazem je spousta dobrých odchovanců. Mladí kluci budou určitě šikovní, nemám z toho strach,“ hlásí Forman na klubovém webu.

Aktuální kádr HC ZUBR Přerov

Brankáři: Michal Postava.

Obránci: Mikuláš Zbořil, Jiří Krisl, Lukáš Forman, Matyáš Gréč, Tomáš Dřímal.

Útočníci: Roman Pšurný, Jiří Goiš, Daniel Indrák.

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz