Hlavní obsah

Že nebudu hrát? Na to se*u, ale budu milionář, přemýšlela bývalá posila Barcelony

Londýn/Praha

Někteří sportovci nijak neskrývají, že svému odvětví se věnují především kvůli penězům. Jedním z nich je i kamerunský fotbalista Alex Song, který se vracel ke svému přestupu z Arsenalu do Barcelony.

Foto: Profimedia.cz

Kamerunský fotbalista Alex Song v dresu Barcelony s pohárem pro vítěze španělské ligy.

Článek

Song přestoupil z Londýna do katalánské metropole v roce 2012 za 15 milionů liber. A to i přesto, že mu bylo jasné, že z hlediska herní vytíženosti si značně pohorší.

Převážil u něj ale jiný aspekt transakce. A sice fakt, že z platu 55 tisíc liber (cca 1,65 milionu korun) týdně si polepšil na 70 tisíc liber (2,1 milionu korun).

„Setkal jsem se se sportovním ředitelem Barcelony, který mi rovnou řekl, že nebudu hrát moc zápasů. Na to jsem ale s*al. Věděl jsem, že ze mě bude milionář. Když mi Barcelona nabízela kontrakt a viděl jsem, kolik budu vydělávat, dvakrát jsem se nerozmýšlel," vracel se k přestupu Song během instagramového rozhovoru s basketbalistou a krajanem Pascalem Siakamem z Toronta Raptors.

„Vždy říkám, že 20letý kluk, který jezdí ve ferrari je ještě chudý, protože ještě nic pořádně neudělal. Ale 50letý chlap, který jezdí v bentley, si zaslouží respekt," sdělil své životní moudro někdejší spoluhráč Tomáše Rosického z Arsenalu.

Song se nedávno fotbalovému světu znovu připomněl v kauze kolem švýcarského klubu FC Sion, který na konci března v důsledku koronavirové krize vyhodil hned devět hráčů (včetně Songa), kteří v rámci šetření nákladů odmítli přistoupit na snížení platů.

Vedení chtělo po hráčích, aby během přerušení soutěže pobírali plat maximálně ve výši 12 350 franků (325 000 korun) měsíčně. Song způsob jednání vedení odmítl a chystal se domáhat spravedlnosti u FIFA a se svým klubem se soudit.

Reklama

Související témata: