Di Natale vzpomíná: Liverpool mě chtěl za každou cenu, ale srdce chtělo zůstat v Udine

Di Natale vzpomíná: Liverpool mě chtěl za každou cenu, ale srdce chtělo zůstat v Udine

Kariéru Antonia di Natale a její vývoj asi nechápe nikdo kromě jeho samotného. O hvězdu italské ligy stál Juventus, AS Řím, Inter Milán a zájem o něj byl i v zahraničí, ale di Natale zůstal věrný malému klubu z Udinese. Tam jej dodnes milují.

Přestože se jedná o jednu z největších legend italské Serie A, samotnou ligu ani jinou soutěž nikdy nevyhrál. Jako mladík působil v Empoli, pak se ale přesunul do Udinese a tam zářil natolik, že o něj byl zájem všude jinde, on však vždy tvrdil, že chce být věrný klubu ze severní Itálie a tak taky učinil. Zkrátka podobný scénář jako Francesco Totti v Římě, ten ale nějaké trofeje získal.

Di Natale byl dvakrát nejlepším střelcem Serie A, s italskou reprezentací došel až ke stříbru na mistrovství Evropy v roce 2012, kdy ve finále podlehli Španělsku 0:4. První reprezentační gól mimochodem vstřelil České republice v roce 2004 v přátelském utkání. Legenda Udinese po čase přiznává, že měla opravdu několik nápadníků, k zaječím úmyslům jej však nepřesvědčilo ani intenzivní lanaření Liverpoolu.

Odmítnout přestup z Udinese do Liverpoolu by nedokázal jen tak někdo. Ale Antonio di Natale nikdy nebyl "jen tak někdo". "Liverpool byl ochotný udělat všechno pro to, aby mě získal, ale já jsem nechtěl. Tu sezónu jsem se cítil důležitý, byl jsem Capocannoniere a neměl jsem důvod odcházet. Navíc jsem už v tom přestupovém období odmítl přestup do Juventusu," přiznal di Natale.