Když světu chybí harmonie, dopřejte si klid jemným interiérem

Ve světě, kde jsou všichni neustále ve spojení, se naše domovy stávají útočištěm, kam můžeme uniknout a kde můžeme zažívat pocit sounáležitosti. Abychom si navodili pocit klidu a uzemnění, odíváme své interiéry do jemných pastelových odstínů a obklopujeme se materiály příjemnými na dotek. Věděli jste však, že při vytváření pocitu pohody hraje důležitou roli také výběr podlahy? Značka Quick-Step nedávno představila dvě nové laminátové podlahy z kolekce Signature, které jsou jako předurčené pro vytvoření „jemného“ interiéru: kartáčovaný dub a dub s patinou.

0

Trend používání jemných, na dotek příjemných a uklidňujících materiálů a bytových doplňků se v interiérech po celém světě prosazuje již delší dobu a zřejmě hned tak nezmizí.

Jemnost na pohled i na dotek

Joyce: „Domov je místo, kde si můžeme utřídit myšlenky a znovu načerpat energii.“ Proto jsou v takové oblibě neutrální odstíny, jako jsou šedá či béžová (taupe). Dovolené jsou i syté pastelové tóny, které pomohou interiér rozzářit. Spojení těchto dvou typů barevných tónů vyvtváří pocit harmonie, který světu venku chybí. Vlastně jsme svědky potřeby prozkoumávat jemnější stránku barevného spektra, ale zachovat přitom nápaditý vzhled.“

S tím souvisí touha po uklidňujícím fyzickém kontaktu, která se projevuje v oblibě materiálů příjemných na dotek. „Stejná logika se uplatňuje i při výběru podlah. V přirozeném světě je vše jedinečné, neexistují v něm sterilní, přímé linie. Proto se náš návrhářský tým rozhodl vytvořit cenově dostupnou, a přitom maximálně praktickou laminátovou podlahu, co nejvíce podobnou skutečnému dřevu – včetně textury i na dotek, což je pro náš zážitek tolik důležité,“ říká designérka Joyce Van Waeleghem. Nechte si i vy navrhnout rekonstrukci vašeho bytu profesionály. Ví, jaký materiál zvolit a jak sladit vše tak, aby celkový interiér ladil.